Dolar 32,5036
Euro 34,8690
Altın 2.438,91
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 23°C
Per 20°C
Cum 19°C

Vali Kumbuzoğlu’ndan 6 Şubat depremi açıklaması

Vali Kumbuzoğlu’ndan 6 Şubat depremi açıklaması
Aksaray Anadolu AŞ
6 Şubat 2024 12:12

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kumbuzoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, tarifi imkansız bir acıyı, telafisi olmayan kayıpları yaşadığımız Asrın Felaketi’nin seneidevriyesi. Yaralarımız hala taze, yüreğimiz hala üşüyor. Bundan sonraki her 6 Şubatlar da bu böyle olacak. Hiç unutmayacağız. Depremde vefat eden kardeşlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacağız.

Devletimiz güçlü, milletimiz fedakardır. Asrın Felaketi’nde Asrın Birlikteliği’ni sergiledik. Son depremzede kardeşimizin tüm yaraları sarılıncaya kadar da devam edeceğiz. Hiç şüphesiz ki depremin on bir ilde meydana getirdiği derin izleri hemen silmek kolay değil. Ama imkansız da değil. Devletimiz bütün imkanlarını seferber etmiş durumda. Yitirdiğimiz bir tek can bile geri gelmeyecek. Ancak şehirlerimiz yeniden imar edilecek, yeniden ayağa kalkacak. Bunun güzel örneklerini görmeye başladık bile.

Depremin ilk dakikalarından itibaren tüm Türkiye gibi Aksaray da arama ve kurtarma faaliyetlerine katılmış, resmî kurumları, belediyeleri, STK ve gönüllüleri ile yardım seferberliği başlatmıştır. Evlerini açmış, tüm misafirperverliği ile depremzede kardeşlerini bağrına basmıştır. Aksaray Valiliği ve şehrimizin düm dinamikleri her zaman depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya, onların yaralarını birlikte sarmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.