Dolar 32,4270
Euro 34,8896
Altın 2.436,88
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 20°C

Vali Kumbuzoğlu’ndan İlköğretim Haftası mesajı

Vali Kumbuzoğlu’ndan İlköğretim Haftası mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
11 Eylül 2023 01:52

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İlköğretim Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Kumbuzoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bu düşünceden yola çıkarak, Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan temel unsur da yine eğitimdir.

Milletimizin varlığının, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini, aklımızdan çıkarmamalıyız.Elbette Akademik başarıyı önemsiyoruz. Ama bunun yanında milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaki standartları yüksek olan ve uluslararası nitelikte kaliteli insanlar yetiştirmeliyiz. Kısacası iyi insan’ yetiştirirsek hedefimize emin adımlarla yürürüz.Aksaray akademik başarı alanında kendini ispatlamış ve eğitime verdiği önemi açıkça gösteren yegane bir şehrimiz.

Değerli Öğretmenlerimiz;

Eğitim sistemimizdeki ilerlemeye paralel olarak eğitim-öğretimin kalitesini artırmak adına fedakârca çalışacağınıza güvenimiz tamdır. Hiç şüphesiz yeni nesil sizlerin elinde şekillenecek, geleceğimizin teminatı gençlerimiz sizlerin eseriniz olacaktır. Sizlerden beklentimiz okuyan, düşünen, sorgulayan, millet ve memleket sevdası ile büyüyen bir nesil yetiştirmenizdir. Toplumsal değerlerini bilen, anne ve babasına saygılı, çevreye duyarlı, beşeri ilişkileri kuvvetli insanlar yetiştirelim. Çocuklarımızı kendi medeniyetimizden, kültür tarihimizden, rol model alacağımız büyüklerimizden haberdar edelim.Yetiştirdiğimiz öğrenciler ne kadar donanımlı olursa istikbalimiz de o kadar parlak olacak demektir.

Çocuklarımızı özellikle teknoloji kullanımı konusunda sürekli takip edip bilinçlendirelim. Teknolojiyi daha faydalı nasıl kullanabiliriz konusunda paylaşımlarda bulunalım.Hepinizin emeğine, yüreğine, gayretine sağlık. Her bir arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Değerli anne-babalar;

“Eğitim ailede başlar” sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi bir model olmalı, öğretmenlerimizle işbirliği içinde çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamalı, onların takipçisi olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, fedakârca görevini ifa ederken Şehitlik makamıyla şereflenen, Gazilik unvanıyla onurlanan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve şükranla yad ediyorum. Kıymetli öğretmenlerimize, sevgili velilerimize ve elbette biricik öğrencilerimize başarılarla dolu bir yıl diliyorum.

İlköğretim Haftamız kutlu olsun!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.