Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Vali Kumbuzoğlu’ndan yeni yıl mesajı

Vali Kumbuzoğlu’ndan yeni yıl mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Aralık 2023 19:26

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kumbuzoğlu mesajında, “Bugün sadece bir yılı bitirip, yeni bir yılı karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını geride bırakıp yeni yüzyılına adım atacağımız bir döneme giriyoruz” dedi.

Vali Kumbuzoğlu, “2023 yılı bizlere çok farklı duyguları bir arada yaşattı. Yüz yılda bir olacak hadislere şahit olduk. Hem de bir değil iki defa. Yılın hemen başında Asrın Felaketi’ni yaşadık. Yaraları hala taze, izleri çok derin. On bir ilimizde canlarımızı yitirdik. Onun için bir yanımız yaralı, bir yanımız buruk, bir yanımız üşüyor… Devletimiz güçlü, milletimiz azimli ve merhametli. Yaralarımızı sarmak ve yeniden ayağa kalkmak için her bir ferdimiz olağanüstü gayret ve çabanın içinde. Başaracağız da.

Sanatta, sporda, kültür de güzel şeyler de olmadı değil. Dünya çapında başarılara da imza attık. Ama her seferinde aynı burukluğu hissederek.

Hayat devam ediyor. Etmeli de. Yüz yılda bir defa olacak bir hadise bu sefer gurura boğdu hepimizi. Cumhuriyetimiz yüz yaşına girdi. Dile kolay, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının binbir zorluk ve yokluklar içinde, yedi düvele meydan okuyarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti tam yüz yaşına girdi. Üstelik güçlü ve ihtişamlı bir şekilde. Bu defa da gururu yaşadık tüm benliğimiz ve her ferdimizle. Kederde nasıl birlik olmuş isek kıvançta da birlik olduk. Şimdi, ikinci yüzyılın Türkiye Yüzyılı olması için birlik içinde daha çok çalışacak, zorluklar karşısında asla pes etmeyeceğiz.

2023 bir yönü ile “keşke hiç yaşanmasa” denilip silinip unutulacak, bir yönü ile de “iyi ki geldi” denilerek hiç unutulmayacak bir yıl oldu. Sevabıyla günahıyla uğurluyoruz artık. Şimdi son demlerini yaşıyoruz. Dünyanın bir yerinde çocuklar öldürülüp, gözyaşı dökülürken. Şehitlerimizin yasını içimizde yaşarken… Ruhları şad, mekanları cennet, makamları ali olsun.

İnşallah 2024 yılı “iyi ki” lerin “keşke”lere galip geldiği bir yıl olur. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla, Cumhuriyetimizin yeni asrına yakışır çok daha büyük bir atılımı birlikte yaşarız. Gençlerimize, hedeflerimize, hayallerimize, medeniyet ve tarih mirasımıza uygun şekilde başarıya ulaştırabilecekleri bir Aksaray, bir Türkiye bırakmak istiyoruz.

Bu duygularla geride bıraktığımız 2023’ü uğurluyor, 2024’te milletimizin her bir ferdine, hususiyle Aksaraylı hemşehrilerimize ve tüm insanlığa barış, huzur, refah, esenlik dolu bir yıl diliyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.