Dolar 32,5503
Euro 34,8831
Altın 2.447,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Vali ve öğrencinin ‘Kravat, takım elbise’ diyaloğu gülümsetti

Vali ve öğrencinin ‘Kravat, takım elbise’ diyaloğu gülümsetti
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mart 2022 10:17

Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Kargın’ın Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile arasında geçen ‘Kravat, takım elbise’ diyaloğu katılımcıları gülümsetti.

Aksaray’da “Dijital Çağda Sosyal Medya Kullanımı ve İnternet Bağımlığı” sempozyumunda Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Kargın’ın oturum başkanı Vali Hamza Aydoğdu ile arasında geçen ‘Kravat, takım elbise’ diyaloğu katılımcıları gülümsetti.

Gençler ve yetişkinlerin iletişim kopukluğunu semboller örneği vererek anlatan Kargın; sempozyumu izlemeye gelen ve önde oturan kişilerin takım elbise ve kravat takarak geldiğini, bunun bir sembol bir yetişkin gruplaşması olarak yorumladığını belirtti.

Kargın açıklamasında; “Gördüğümüz gibi pek çoğunuz kravat takmışsınız. Kendi aranızda bir gruplaşmanız var. Gençlerle daha iyi iletişim kurup onlara katılmak istiyorsanız, sizin yapmanız gereken bu sembolleri iyi ayırt etmek. Anime izlemeye başlamanız gerekir, onun dışında anime kıyafetleri giymeniz gerekir, bir takım netflix filmleri ve bazı Hollywood filmleri izlemeniz gerekir.” dedi. Araya giren Vali Hamza Aydoğdu ise; “Peki sen niye kravat taktın, hangi baskı sana öyle giyinmeyi değil de böyle giyinmeye sevk etti?” sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine Kargın; “Öncelikle çok güzel bir soru sordunuz. Şimdi bu soruya nasıl cevap verilir?’ ifadesi üzerine Vali Aydoğdu; “Ben kravat takım elbise giymezsem orda vali, rektör milli eğitim müdürü gelecek. Onunla ilgili bir baskımı hissettin? ’sorusunu sordu. Kargın; “Aynen öyle aslında siz benden daha iyi biliyorsunuz.” cevabını verdi.

Vali Aydoğdu sorularına devam ederek; “Bu baskıya rağmen; bildiğin o doğrudan, hakikatten neden vazgeçtin. Kırılma noktası burası.” diye tekrar soru sorması üzerine Kargın: “Buna doğru mu, hakikat mi diyebilir miyiz, bilmiyorum ama hocalarımız beni zorladı.” karşılığını verdi.

Vali Aydoğdu’nun “Mesele anlaşılmıştır.”cevabı ile sona eren diyalog gülüşmelere neden oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.