Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 20°C

Veteriner Hekim adayı 64 öğrenci beyaz önlüklerini giydi

Veteriner Hekim adayı 64 öğrenci beyaz önlüklerini giydi
Aksaray Anadolu AŞ
2 Kasım 2023 10:12

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesindeki eğitimlerine bu yıl başlayan öğrenciler için “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi. Fakülte Konferans Salonu’ndaki etkinliği akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de izledi.

Etkinliğin açılışında katılımcılara hitap eden ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, öğrencilere, beş senelik eğitim sürecini çok iyi değerlendirmeleri ve mesleki yaşamlarını sadece teorik bilgilerle kısıtlamamaları tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerin eğitimlerini nitelikli biçimde alabilmeleri için kendilerinin her an göreve hazır olduklarını ve tüm çalışmaları dikkatle yerine getirdiklerini söyleyen Yavuz Selim Çakmak, “Öğrencilerimiz okulda geçirdikleri süreyi iyi değerlendirmeli, sadece teorik bilgilerle kendilerini sınırlandırmamalı, mesleki yenilenmelere adapte olabilmelidir” dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz da bu yıl 64 öğrencinin beyaz önlük giyerek eğitim hayatlarına başlayacağını belirtti. Kampüs ve fakülte özelindeki imkânlardan söz eden Prof. Darılmaz, “Üniversitemiz, öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı altyapıya sahip. Burada önemli olan öğrencilerimizin eğitim süreçleri boyunca kendilerini geliştirmeleri. Artık diplomanın tek başına yeterli olmadığı bir dönemde yaşıyoruz. Elinize diplomanızı aldığınızda artı bir değer üretemiyorsanız, rekabet gücünü de yitirirsiniz. Bu hususa dikkat ederek çalışmalar yapmalısınız” dedi.

Törende Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir ile Aksaray Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız da birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalar ve müzik dinletisinin ardından öğrenciler beyaz önlüklerini giydi ve mesleğe ilk adımı attı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.