Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

WordPress’in Olmazsa Olmazı Cache Sistemi

WordPress’in Olmazsa Olmazı Cache Sistemi
Aksaray Anadolu AŞ
20 Eylül 2022 10:23

Wp cache, wordpress önbellek demektir. İnternet sitelerinin en temel unsurudur. Cache sayesinde internet hızı yükselir. Site yoğunluğunu yükseltmenin ve aramalarda üst sıralara ulaşmanın önemli unsurları arasındadır.

​Cache Neye Denir?

İnternet tarayıcısı vasıtasıyla ulaşılan sitelere dair bilgilerin bir süreliğine depolanması işidir. Önceden ziyaret edilen sitelerin tekrardan ziyaret alması için oldukça hız sağlayan wordpress cache , SEO çalışmalarına eşlik etme yönünden büyük önem arz eder. Sayfaların hızlı şekilde açılması, ziyaretçi kaybetmenin önüne geçen bir faktördür.

Araştırmalar, ziyaretçilerin iki saniyeden fazla sürede açılan sayfaları çoğunlukla kapattığını gösterir. Yüksek performans sağlaması sayesinde ziyaretçi çekmesi talep edilen sayfalarda bu uygulamaya başvurmak ehemmiyetlidir. Açılması zaman alan içerikler arasında görsellerde yer alır. Bundan dolayı görsel içeriği fazla olan sayfalarda wp cache uygulaması bariz fark yaratır.

Cache Kullanım Amacı Nedir?

Temel amaç, ziyaretçi tecrübesi sayesinde kalitesini arttırmaktır. Wp cache uygulaması bünyesindeki internet sayfaları, yüksek performans sağlar.

  • Ziyaretçilerin beklentilerini hızlıca karşılar. Ziyaret sırasındaki müthiş hız, ziyaretçinin memnuniyetini arttırır ve sayfaya tıklanma artar.
  • Güncel içerikli ve düzenli yenilenen sayfalar açısından yararlıdır.
  • Rekabetin fazla yaşandığı sayfalarda mutlaka Cache uygulaması önerilir.

WordPress cache SEO kriterleri açısından da önemlidir. Hızlıca açılan sayfalar sadece bu yönleriyle bile arama motoru sonucu altlarda olan sayfaları geçebilir. Bundan dolayı yarışın yoğunlukta olduğu alanlarda öne geçen internet sayfalarının hızlarına destek olur.

Wp Fastest Cache Hakkında Bilgi

Wp fastest cache uygulamasında kolaylık sağlayan ve öne çıkan eklentiler içinden ilk sıralara yükselir. En hızlı kuruluma ve kullanıma sahip olan wp cache eklentilerinin bir çeşididir. Wp fastest cache, bir çok özelliği ile internet sayfasının hızını en üst düzeye çıkarır. Sayfa ziyaretçileri bu şekilde eşsiz deneyim yaşayarak yoğunluğu artırmaya yardım eder. CSS ve HTML küçültme özelliği ile eklenti, buna ek olarak gzip sıkıştırma işlevi son derece etki gerektiren bir önbellekleme yöntemi gerçekleştirir. Web sayfasının verileri ziyaretçi tarayıcısı içinde depolamasını sağlayan eklenti, böylece hem birinci kullanımda hem de ilerideki ziyaretlerde sayfanın yüksek bir performansa sahip olmasını sağlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.