Dolar 32,5379
Euro 34,8825
Altın 2.429,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 28°C
Paz 28°C

Yaldır: Aksaray Havaalanında tüm uçuşlar iptal edildi

Yaldır: Aksaray Havaalanında tüm uçuşlar iptal edildi
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2023 17:34

İYi Parti Aksaray Milletvekili Adayı Turan Yaldır, Havaalanı inşaatında yaptığı bir açıklamayla dikkatleri üzerine çekti.

İYi Parti Aksaray Milletvekili Adayı Turan Yaldır, Havaalanı inşaatında yaptığı bir açıklamayla dikkatleri üzerine çekti.

Millet ittifakının 1.nci sıra adayı Turan Yaldır, Aksaray Havalanı inşaatında yaptığı bir açıklamayla tüm dikkatleri üzerine çekti.Yaldır, Aksaray halkının kabuk tutmuş yarasını, yeniden kanatarak “Aksaray Havaalanında Tüm uçuşlar ipat edilmiştir” diyerek,iktidarı eleiştirirken, kendi havaalanı projesini anlattı.

Millet İttifakının en şanslı adaylarından biri olan İYİ Parti Aksaray Milletvekili adayı Turan Yaldır “Şu anda Aksaray havaalanındayız, ilimizde meydana gelen yoğun kar yağışı sis, fırtına hortum ve kasırga nedeniyle, Aksaray havaalanında tüm uçuşlar iptal edildi’ diyebilseydim keşke, kötüde olsa,Aksaray Havaalanından bir haber almış olurdunuz. Ama maalesef Aksaraylıya bunu bile çok gördüler” şeklinde konuştu.

25 dönem Aksaray Milletvekili Turan Yaldır Aksaray’da uçak seferlerini engelleyecek bir afetin hiç olmadığını vurguladığı açıklamasında “Aksaray’da uçak seferlerini engelleyecek, doğal bir felaket hiç olmadı olmayacak da, Ancak hepimiz çok iyi biliyoruz ki, en büyük felaket şimdiye kadar bizleri boş vaatlerle aldatan, ‘Aksaraylı bize nasılsa bize oy verir’ diyerek bizi sahipsiz bırakan siyasetçilerimizdir. Şu gördüğünüz havaalanı inşaatının çöp olmasına sebep olanlarda bunlardır ”dedi.

Yaldır konuşmasının devamında havaalanı projesini açıkladı. Yaldır Bölgesel bir havaalanı projesinin Aksaray’a büyük katkısı olacağını kaydederek “Sanayicisi, gurbetçisi, üniversitesi ve turizm bölgeleriyle havayolu taşımacılığı için büyük bir potansiyele sahip Aksaray’ımızın ve bölgemizin gelecek 100 yılına damga vuracak bir havaalanına kavuşturmayı hedefliyoruz. Aksaray Nevşehir Niğde ve Kırşehir illerimizin tam ortasına, otoban bağlantısına yakın bir konuma, Avrupa başkentlerinden direk uçuşlar alabilecek, senenin her ayı Antalya, Muğla, İstanbul ve İzmir illerimiz seferleri olan bölgesel bir havaalanı projemiz var.

Özetlemek gerekirse, dört ilin toplam nüfusu yaklaşık 1.500 milyon ,gurbetçi sayısı yaklaşık 300 bin, öğrenci sayısı yaklaşık 100 bin, Kalkınmada öncelikli iller arasında yer alan bu illerimizin sanayisi gelişmeye açık, ayrıca bölgemiz doğal zenginlikleri ve kültürel varlıkları ile büyük bir turizm potansiyeline sahip, Bütün bu veriler ortak bir hava alanı kapasitesini karşılamaya yeterlidir.

Havayolu taşımacılığı ile hızlı ve kolay ulaşım sayesinde bölge turizmi canlanacak, organize sanayi bölgelerimize yeni ve yabancı yatırımcılar gelecek. Gurbetçilerimiz ve hemşerilerimiz aktarma ve bekleme olmaksızın seyahat edebilecektir.

Bunu için her türlü imkanımız mevcut, tek eksiğimiz ise bu gibi hizmetleri fazlasıyla hak eden, cefakar Anadolu insanının derdiyle dertlenen, istek ve taleplerin anlayan siyasetçilerdir.

Bu eksiği biz tamamlayacağız, çünkü bu şehrin evladı bu toprakların insanıyız. Her bir Aksaray’lının derdi bizim derdimiz.”şeklinde ifade etti.

Aksaray halkının her ferdinin derdiyle dertlendiklerin, sorunlarını sorunlarını bildiklerini kaydettiği konuşmasının son bölümünde “Allahın izniyle milletvekilinden bürokratına çiftçisinden sanayicisine gencinden yaşlısına birbirine kenetlenmiş bir Aksaray’ın karşısında hiçbir güç duramaz. Merak etmeyin çok az kaldı.

Aksaray siyasetinde ter temiz ve yepyeni bir sayfa açacak, tek yürek tek yumruk olacağız. Hakkımız olanı söke söke alacağız. Evlatlarımıza tertemiz bir gelecek, huzurlu ve zengin bir Aksaray bırakacağız. Hep birlikte başaracak, hep birlikte kazanacağız”dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.