Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Yaldır: Çiftçilerimize sadaka değil, destek vereceğiz

Yaldır: Çiftçilerimize sadaka değil, destek vereceğiz
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mayıs 2023 21:40

Millet İttifakı Milletvekili adayı Turan Yaldır ve beraberindeki heyet, Yeşilova Beldesi, Armutlu ve İncesu köylerini ziyaret ederek çiftçiler ve üreticileri dinledi.

Millet İttifakı Milletvekili adayı Turan Yaldır ve beraberindeki heyet, Yeşilova Beldesi, Armutlu ve İncesu köylerini ziyaret ederek çiftçiler ve üreticileri dinledi.

14 Mayıs Genel seçimleri öncesi yoğun bir şekilde seçim çalışmalarına devam eden Millet İttifakı Milletvekili adayı Turan Yaldır, seçim maratonuna yoğunlaştırılmış programlar ile devam ediyor. Ziyaret ettiği belde ve köylerde yoğun ilgi ve teveccüh ile karşılanan Yaldır’ı karşısında gören çiftçi ve üreticiler yaşadıkları zorlukları anlatıyor.

Öyle Bir Duruma Geldik ki Verdiğimiz Sütlerin Parasını Alıp Alamayacağımız Bile Garanti Değil

İncesu kasabasında kahve toplantısında çiftçi ve üreticiler, 21 yıldır AK Parti’ye oy verdiklerini ama köylerine bir milletvekilinin ziyarete bile gelmediğini ifade ederek, “Ahırımızda ve mandıramızda bulunan hayvan sayısı son 4 yılda yüzde 80 azaldı. Sözde süte destekleme yapıyorlar. Kaşıkla verip kepçe ile alıyorlar. Bizleri sanayiciye ve komisyonculara muhtaç ediyorlar. Öyle bir duruma geldik ki verdiğimiz sütlerin parasını alıp alamayacağımız bile garanti değil” dedi.

Süt Fiyatlarına Baskı Yapan Devlet Çiftçinin Birçok Girdisine Müdahale Edemiyor

Tarımsal ekipmanların yetersiz olduğunu, bu konuda ciddi sıkıntılar çektiklerinden dert yanan çiftçi ve üreticiler, “Köylünün desteklenmeye ihtiyacı var. Sanayici, üreticinin tepesine bindi. 12-13 lira olan süt 9 TL oldu, raflara yansımadı. Süt fiyatlarına baskı yapan devlet gübre, yem, mazot, elektrik ve çiftçinin birçok girdisine müdahale edemiyor. Üretici sadece günü kurtarmaya çalışıyor. Ali’nin külahını Veli’ye giydirerek günü geçiriyor” ifadelerini kullandı. Çiftçileri ve üreticileri büyük bir dikkatle dinleyen ve notlarını alan Milletvekili adayı Turan Yaldır, “Bu güzelim bereketli topraklarda elinize ayçiçeği, buğday, arpa ve birçok ürünün tohumunu alıp toprağa atsanız fışkırır. Bir ülkenin kalkınmasını, kendi kendine yetebilmesini, çiftçi ve üreticiyi destekleyerek sağlayabiliriz. İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere yurdumuzun bütün bölgelerinde tarımsal faaliyetlerle uğraşanların desteklenmesi lazım” sözlerini kullandı.

Bizim Köylümüze Sadaka Değil Tam Bir Destek Vermemiz Lazım

Pandemi sürecinde gıdanın çok önemli olduğunun fark edildiğini söyleyen Yaldır, kendisinin de bir üretici olduğunu belirterek, çiftçilerin ve üreticilerin halinden çok iyi anladığını söyledi.

Çiftçi ve üreticiye söz veren Yaldır, “Sizlerin desteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sizleri ve Aksaray’ı temsil etme hakkını kazanırsam, söz veriyorum tarımsal faaliyetlerle ilgili bütün çalışmaların içinde olacağım. Hatta Tarım komisyonunun çalışmalarına bizzat katılacağım. Ne demiş Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Köylü milletin efendisidir.’ Bizim köylümüze sadaka değil tam bir destek vermemiz lazım. 21 yıl sonunda geldiğimiz noktada borçlarını ödeyemeyen, kredi batağında traktörünü tarım ekipmanlarını hacze kaptıran, köyleri boşaltıp baba yadigarı topraklarını satmak zorunda kalan çiftçi ve üretici ordusu çıkardılar” açıklamasında bulundu.

Dışarıdan Buğday Yüklü Gemileri Bu Millet Alkışlamak Zorunda Kalmayacak

Türkiye’nin bereketli topraklarının çorak topraklar haline getirildiğini, kendi kendine yeten bir ülkeden ithalat canavarı bir ülke yaratıldığını söyleyen Yaldır, “Bu durum bile başlı başına ülkemize yapılmış en büyük ihanettir. Aksaray’ın 175 köyünde çiftçilikle uğraşan tüm hemşehrilerimiz ortak bir söylemle yaşadıkları sıkıntıları anlatıyor. Bunlar da utanmadan sıkılmadan çiftçiye kuruş kuruş yaptıkları destekleri, sayfa sayfa reklamlarla paylaşıyorlar. Çiftçimizin sadakaya değil desteklenmeye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Millet İttifakı iktidarında bu ülkenin tarım politikası baştan aşağı değişecek. Dışarıdan buğday yüklü gemileri bu millet alkışlamak zorunda kalmayacak” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.