Dolar 32,4856
Euro 34,9497
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Yaldır: Gülağaç, 20 yıldır hiç bir yatırım almamış!

Yaldır: Gülağaç, 20 yıldır hiç bir yatırım almamış!
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ağustos 2023 11:13

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Gülağaç ilçesi ve köylerine gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretlerin ardından açıklama yaptı.

Gülağaç ilçesinde yapılması gerekenlere değinen Milletvekili Yaldır, 20 yıldır Ak Parti’ye oy veren Gülağaç halkına, oylarının karşılığını alamadıklarını söyledi.

Gülağaç ilçesinin, ilçe gibi olmadığını ve köy gibi duruyor olmasına yaşanan bu çağa yakıştıramayan Milletvekili Yaldır, yaptığı açıklamada Gülağaç ilçesine yapılması gereken projelere değindi.

Kimsenin Gülağaç ilçesine sahip çıkmadığını ve devlet yatırımlarının olmadığını belirten Yaldır, “20 yıldır bildiğim, geldiğim, gittiğim ve gün boyunca gezdiğim Gülağaç, maalesef ilçe vasfından çok uzak bir köy görünümünde. Bir ilçe 20 yıldır bir adım öteye gidemez mi? 20 yıldır hiçbir devlet yatırımı almamış, Gülağaç AK Parti’ye verdiği oyun ve desteğin karşılığı olarak hizmet bekliyor. 34 yıllık bir ilçe olan Gülağaç’ın yolları köstebek yuvası, altyapısı yarım yamalak, onca tarihi ve doğal güzelliğe rağmen yeterli turizm yatırımı almayan sahipsiz Gülağaç” dedi.

İlçe halkının sorun ve taleplerini dileyen Milletvekili Yaldır, “Gülağaç’a ilçe merkezimiz başta olma üzere Demirci, Gülpınar, Pınarbaşı, Akmezar, Sofular, Bekarlar ve Kızılkaya’ya vatandaşlarımızı dinledik. Bir dokunduk bin ah işittik. Bir yandan ağır ekonomik krizle mücadele eden vatandaşlarımız diğer yanda yörelerin sahipsizliği ve hizmet gelmemesinden muzdaripler Cumhuriyetin 100. Yılında hala su sorunu yaşayan Bekarlar köyümüz ya da tarla yolu gibi yolları olan İlçelerimizin bu hali içinde bulunduğumuz çağa yakışmıyor” şeklinde konuştu.

Gülağaç ilçesinin gelişmesine yönelik yatırımlara değinen Milletvekili Yaldır, “Gülağaç’ın gerçek bir ilçe olması için Aksaray Üniversitesi’ne bağlı bölümlerin ilçemizde açılması başta olmak üzere küçük ölçekli organize sanayi yaptırımı, turizm yatırımları, termal suyun ekonomiye kazandırılması, doğalgaz altyapısının ilçenin tamamına yayılması gibi acil yapılması gereken bu projeleri 28. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclis’i başta olmak üzere her platformda dile getirip kamuoyu oluşturacak ve takipçisi olup bu projelerin yapılmasını sağlayacağız” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.