Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Yeni bölümlere öğrenci alınmasına YÖK onay verdi

Yeni bölümlere öğrenci alınmasına YÖK onay verdi
Aksaray Anadolu AŞ
20 Nisan 2018 16:50

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hayatta karşılığı olan bölüm ve programlarla büyümeye çalıştıklarını söyledi.

YÖK’e, yeni açılan bölüm ve programlara öğrenci alınmasına dair bir talepte bulunduklarını ve bu taleplerinin olumlu karşılandığını ifade eden Şahin, ikinci öğretimlerle birlikte yeni bölümlere YÖK’ün 450 kontenjan belirlediğini söyledi. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne 60 kontenjan verildiğini ileten Şahin, “Sağlık Bilimleri Fakültemizin Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’ne 60, bu bölümün ikinci öğretimine 40 kontenjan ayrıldı. Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’ne de normal öğretim 60, ikinci öğretim 40 kontenjan verilirken, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü’ne 60 öğrenci ayrıldı. Öte yandan şehrimizin en büyük ilçesi olan Ortaköy’deki Meslek Yüksekokulumuza da Sosyal Güvenlik programını kurduk. YÖK, bu programa öğrenci alma talebimize de olumlu karşılık verdi. Ortaköy’ümüzdeki bu yeni programın normal öğretimine 80, ikinci öğretimine ise 50 kontenjan ayrıldı” dedi.

Yeni bölüm ve programların hayırlı olması dileğinde bulunan Rektör Şahin, “Çalışmaların tüm süreçlerine katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Şehrimizin ve Üniversitemizin büyümesi ve gelişmesi için samimi şekilde çalışmayı sürdüreceğiz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.