Dolar 32,5503
Euro 34,8831
Altın 2.447,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Yeni öğrencilere kampüsü ve Aksaray’ı anlatan program düzenlendi

Yeni öğrencilere kampüsü ve Aksaray’ı anlatan program düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
18 Ekim 2023 12:22

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ailesine bu yıl katılan öğrenciler için kampüsü ve şehri anlatan bir oryantasyon programı düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, öğrencilerin merkezinde olduğu bilimsel, sosyal ve kültürel aktiviteler düzenleyeceklerini, üniversiteyi öğrencilerin beklentilerine göre ve onlarla birlikte şekillendireceklerini söyledi.

– Öğrenciler Geldi, Üniversite Renklendi, Canlandı –

2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminin başladığını ve öğrenciler kadar kendilerinin de heyecanlı olduğunu kaydeden Prof. Arıbaş, zorunlu olarak yüz yüze eğitimlere verilen aralara dikkat çekti.

Bu sürecin duygusal anlamda yıpratıcı olduğuna temas eden ASÜ Rektörü, “Bir Koronavirüs salgını yaşadık ve bu süre boyunca öğrencilerimizden uzak kaldık. Tam ‘Salgın bitti, artık rahatladık’ dediğimiz bir dönemde, asrın felaketi depremleri yaşadık ve yine öğrencilerimizden uzak kaldık. Allah’a şükürler olsun sorunları önemli ölçüde aştık ve sizlere kavuştuk. İnanın, üniversite sizlerle güzel. Sizler yokken kampüs boş binalara dönüşüyor; tıpkı sonbaharda yapraklarını döküp kupkuru kalmış ağaçlar gibi… Sizin gelmenizle birlikte kampüse bahar geliyor, çiçekler açıyor, çimenler renkleniyor, binalar canlanıyor… Sizler olmazsanız buraların tadı tuzu olmuyor. Her şey sizlerle güzelleşiyor. Biz, sizleri görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

– Üniversiteler Sadece Ders Çalışılan Yerler Değildir –

Konuşmasında, üniversite yıllarının akademik gelişme, gezip görme, yeni kültürler ve ilgi alanları keşfetme süreçlerinin bütününü kapsadığını vurgulayan Rektör Alpay Arıbaş, Aksaray’ın ve kampüsün öğrencilere sunduğu imkânları anlattı. Aksaray’ın, Türkiye’nin ortasında, tüm ulaşım ağlarının bağlandığı kadim bir şehir olduğunu kaydeden Arıbaş, “Bu şehrin çok zengin bir tarihi ve kültürel birikimi var. Burası Selçuklu mirası bir şehir ve gezip görülecek çok önemli yerleri var. Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Sultanhanı… Aksaray, tabiat varlıkları açısından da eşsiz bir kent” dedi.

Üniversitenin hayata hazırlanma merkezleri olduğuna vurgu yapan ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Burası sadece ders çalışılan yer değildir. Burada hayata hazırlanacaksınız. Elbette her biriniz seçtiğiniz bölümlerinizde akademik faaliyetlerde bulunacaksınız. Ama bunlar tek başına sizi hayata hazırlamaz! Üniversite aynı zamanda kültürel anlamda da bireyleri hayata hazırlar.”

– Tüm Sosyal Donatılar Öğrencilerin Hizmetine Hazır –

Aksaray’la alakalı verdiği bilgilerin ardından kampüsten söz eden Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, dinlenme alanları, sosyal donatılar ve akademik ortamlara değindi.

ASÜ kampüsünün, yeşillendirme açısından çok zor bir toprak yapısına sahip olduğunu ancak buna rağmen çok ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Arıbaş, “GreenMetric verilerine göre ASÜ, ulusal ve uluslararası düzeyde en çevreci kampüslerden birisi olarak kabul ediliyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 25 metrekare civarında. Pek çok dinlenme alanı var. Bunun yanı sıra tüm sosyal tesislerimiz sizlerin hizmetinde olacak. Çok büyük bir kütüphanemiz var. Burada yaklaşık 110 bin basılı, 30 bin de elektronik kitap bulunuyor. Açık ve kapalı spor salonları, yarı olimpik yüzme havuzu, bisiklet sistemi var. Hepsi kullanıma hazır. Öte yandan bilimsel açıdan çok yetkin hocalarımızla derslere gireceksiniz. ASÜ, kendisiyle aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında, bilimsel başarı anlamında ilk üçte yer alıyor” dedi.

– ASÜ’yü En Yükseğe Öğrencilerle Birlikte Taşıyacağız –

Yeni dönemde öğrencileri merkeze alan farklı programları uygulamaya alacaklarını ve bunların başında da bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin geldiğini ifade eden Rektör Alpay Arıbaş, konuya dair şu bilgileri paylaştı:

“Öğrencileri merkeze alan araştırma projeleri geliştiriyoruz. Bu sayede sizler bilimsel aktiviteleri yaşayarak öğreneceksiniz. Çeşitli proje takımları kuracağız. Teknopark kurulumu tamamlanmak üzere. Burada Ar-Ge ve bilimsel çalışmalar yapılacak. Sizlerin desteğiyle TEKNOFEST’lere katılım sağlayacağız. Hedefimiz en kısa sürede ASÜ adına bir roket geliştirip fırlatmak. Ayrıca dronlar için de projelerimiz olacak. Akademisyenlerimizle sürekli temas halindeyiz ve bu konuları istişare ediyoruz. Sizler, bilimsel aktivitelerin doğrudan içinde olacaksınız. Aynı şekilde sosyal ve kültürel faaliyetlerde de sizler özne olacaksınız. Birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz ve ASÜ’yü en yüksek noktalara birlikte taşıyacağız.”

Rektör Arıbaş, öğrencilerin, yaşayacağı her sorunda kendisine rahatlıkla ulaşabileceklerini de söylediği konuşmasını, “Problemleri çözmek için bizler sizlerin her zaman yanında olacağız. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” sözleriyle tamamladı.

Program, üniversite ve şehirde farklı alanlarda hizmet veren kurum ve birim temsilcilerinin sunumlarıyla tamamlandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.