Dolar 32,4096
Euro 34,8029
Altın 2.435,92
BİST 9.949,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Yeşil bir kampüs için çalışmalar devam ediyor

Yeşil bir kampüs için çalışmalar devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
23 Şubat 2022 10:10

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yeşil bir kampüs için yapılması gereken tüm çalışmaları titizlikle yerine getirdiklerini söyledi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yeşil bir kampüs için yapılması gereken tüm çalışmaları titizlikle yerine getirdiklerini söyledi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Aksaray İl Müdür Vekili Burak Altınay, Rektör Şahin’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Her iki kurumun öteden beri iş birliği içerisinde çalıştığını ve çeşitli protokollerle faaliyetlerin somutlaştırıldığını kaydeden Şahin, “Kampüste bitki yetiştirmek, toprak yapısındaki sorunlar nedeniyle bir hayli güç. Ancak biz tüm güçlüklere rağmen etkili çalışmalar üretiyoruz. Kampüs dışından bitki yetiştirmeye uygun toprak çekerek bu sorunu aşmaya gayret ediyoruz. Epeyce mesafe aldığımızı söyleyebiliriz ama kampüsün büyüklüğü de göz önüne alınırsa, daha fazla toprağa ihtiyacımız olduğu da açık. Gerek kamu kurumları gerek sivil toplum kuruluşları gerekse mesleki oda ve birliklerle iş birliği içinde, yeşil bir kampüs adına çalışmayı sürdüreceğiz. Sayın Müdürümüze ziyaretleri münasebetiyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan kısa açıklamanın ardından ASÜ ve İl Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen çalışmalar gözden geçirildi ve kısa vadede planlanan faaliyetler üzerine istişarelerde bulunuldu.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.