Dolar 32,4961
Euro 34,5758
Altın 2.478,95
BİST 9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Yöneticilere sesleniyorum, Aksaray’a yakışmıyor – Okuyucu Mektubu

Yöneticilere sesleniyorum, Aksaray’a yakışmıyor – Okuyucu Mektubu
Aksaray Anadolu AŞ
30 Eylül 2021 16:06

70’ini aşmış emekli bir öğretmenim. Epeydir memleketime gelememiştim. Birkaç gündür buradayım. Gördüklerimin çoğu beni çok üzdü. Düzgün olmayan işler için açtığım telefonlara zaten yetkililer değil de oradaki görevliler bakıyor. Onların dediklerine kulak asıyor musunuz bilemiyorum. Vali ya da başkanla görüşmek de pek mümkün olamıyor. Torunum da okuyucu mektubu yayınlayan gazeteler var dedi. Umarım bu serzenişimin faydası olur.

Evvela yolların durumuna akıl erdiremedim. Bir cadde bozulur, borusu değişir sonra o yol tekrar asfaltlanır. Nereye gitsem bu böyledir ama Aksaray’ım da her yer aynı anda bozulmuş. Her taraf toz içinde. Arabalar zaten bozulur böyle yollarda.

Dün çocukluğumun geçtiği hamamın oradan geçtim. Yıllar önce berbattı hamamın etrafı. Hamam zaten yıkıktı. Devletimiz var olsun ne güzel tamir ettirmiş. İyi de yine eskimeye terk edilmiş. Madem yaptınız neden boş bırakıyorsunuz. Nefessiz, ilgisiz kalınca eskisi gibi döner. Memleketimizin parası boşa gider. Oradan devam ettim Kızıl Minare’yi göreyim diye. Ahh çok üzüldüm. Yaz kış akan Uluırmağımız kurumuş. Halbuki biz çocukken çimerdik. Evet önceden yüzmek yerine çimmek derdik. Kurumuş bu ırmağın olduğu yerde ne kadar çöp, pislik var. Dayanamadım fotoğrafını çektim. Minarenin etrafında inşaat kalıntısı gibi şeyler vardı. Onlar gitse daha güzel bir manzara olacaktır. Devam ettim oradan ve Gırca Mahalleye doğru yürüdüm. Başçeşme’yi, Yusuf Hakiki Baba türbesini, Gazi Mektebini göreyim dedim. Oralar da biraz daha düzen var gibi. Eski darphane tamir ediliyor galiba ama tam giriş kısmı toprakların içinde kalmış. Böyle kalmayacaktır umarım.

Valiye, belediye başkanına kolaylıklar dilerim. Bununla birlikte merkezdeki yolların berbat durumunu da düzeltip halkı perişan etmeyin derim. Pırıl pırıl bir Aksaray’ı hepimiz hak ediyoruz. Sevgi ve saygılarımla.

Sadettin ÇELİK

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.