Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Açık
Aksaray
29°C
Açık
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 27°C

Yunus Emre Ticaret Merkezi’nin tapuları teslim ediliyor

Yunus Emre Ticaret Merkezi’nin tapuları teslim ediliyor
30 Ekim 2025 13:28

Aksaray’da proje ve yatırım denilince akla ilk gelen kurumlardan olan Aksaray Ticaret Borsası Ortaköy’de başlattığı Yunus Emre Ticaret merkezinin 2’inci etap çalışmalarını da sona erdirerek hak sahiplerine tapularını teslim etmeye başladı.

Aksaray’da son yıllarda ürettiği projeler ve dev yatırımlar ile Türkiye’nin en başarılı Ticaret Borsaları arasında kendisine yer bulan Aksaray ticaret Borsası kriz dönemlerinde dahi yatırımlarını aksatmıyor. Geçtiğimiz yıllarda “Sadece merkezde ticaret merkezi olmaz, ilçelerde de yatırım yapacağız” diyerek harekete geçen Aksaray Ticaret Borsası yönetimi Eskil ve Ortaköy ilçelerindeki AB standartlarındaki ticaret merkezlerini çok kısa bir sürede tamamlamış ve hak sahiplerine teslim etmişti.

Ortaköy ilçesinde yaptırılarak hayata geçirilen Yunus Emre Tarım Ticaret merkezinden yer bulamayan Ortaköy’lü esnafların talepleri ile 2’inci etap için kolları sıvayan Aksaray Ticaret Borsası Ortaköy belediyesi ve Ortaköy kaymakamlıklarının da destekleri ile başlanılan projeyi tamamlayarak hak sahiplerine tapularını teslim etmeye başladı.

Tapu töreni için Ortaköy ilçesine giden Borsa başkanı ve idarecileri Ortaköy Tapu müdürlüğünde hak sahiplerinin tapularını teslim etmeye başladılar. Tapu teslimine Ortaköy belediye başkanı da katılırken heyet Ortaköy kaymakamı Ahmet Karatepe’yi de ziyaret ederek Ortaköy ve yapılacak olan yatırım ve yatırımların önündeki engelleri istişare etti.

Yapılan çalışmalar ve tapu teslim töreni hakkında konuşan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise “Başladığımız işi tamamlamanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek yaptığı açıklamada; “Aksaray’da yıllardan beri yaptığımız yatırımlara devam ediyoruz. Bu ilde en kolay şeylerden bir tanesi bahane üretmek. Bizler oturduğumuz koltukların ne anlama geldiğini biliyor ve şehri dinamikleriyle ileriye götürmeye gayret ediyoruz. Bu projelere başladığımızda ekonomik olarak sıkıntılı günlere girilmişti. Nasıl yapılır? Demeden işimize baktık ve yolumuzda emin adımlarla ilerledik. Buradaki Tüccar arkadaşlarımızın ve belediye ile Kaymakamlığımızın da destekleri ile 2’inci etabı da tamamlayarak esnaflarımıza teslim etmeye başladık. Burada en büyük emeği geçenler arasında yer alan Borsa yönetimime ve değerli mesai arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bizler bu görevlerde olduğumuz sürece bahane üretmeden yolumuza devam edeceğiz.

İşyerlerine sahip olan çok kıymetli üyelerimizin rızıkları bereketli, işleri kolay olsun inşallah. Rabbim hayırlı kazançlar nasip eylesin. Tapu tesliminde belediye başkanınızın da iştirak etmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.