Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Zabıta ekipleri 2023 yılında 5 bin 475 denetim gerçekleştirdi

Zabıta ekipleri 2023 yılında 5 bin 475 denetim gerçekleştirdi
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ocak 2024 21:02

Aksaray Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşların sağlığını, ekonomisini korumak, huzur ve güveni tesis etmek amacı ile 2023 yılında 5 Bin 475 denetim gerçekleştirdi.

Pazar yeri, lokanta, pastane, fırın, balıkçı, bakkal, market, kasap, berber, kuaför, seyyar, işporta ve inşaat gibi birçok alanda vatandaşın sağlığı ve güvenliği için denetim uygulayan zabıta ekipleri, işyerlerinin vergi levhası ve ruhsatlarının yanı sıra imalathanelerin ve hizmet işletmelerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını da denetledi.

Kentte faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik yapılan fahiş fiyat, fiyat etiketi ve kasa- reyon fiyatı karşılaştırması denetimlerinde Bin 250 market, şarküteri, petrol ofisi, tatlıcı ve fırın incelendi. İş yeri denetimleri kapsamında ise Bin 575 işyeri denetimi yapıldı. Vatandaşların duygularını istismar etmek isteyen dilencilere yönelikte 2 Bin 650 noktada yapılan kontrolle geçit verilmedi.

Halkın sağlığını, ekonomisini ve güvenliğini sağlamak için yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, huzurlu ve güvenli şehirler inşa etmenin sadece yol ve altyapı yapmaktan ibaret olmadığını söyledi. Vatandaşların güvenli ve sağlıklı hizmet alabilmeleri için yapılan denetimlerin 2024 yılında da artarak devam edeceğinin de vurgusunu yaptı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.