Dolar 32,4954
Euro 34,7211
Altın 2.408,97
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 16°C

Zehra Zulal Atalay Laçin açıklama yaptı: İddialar asılsız!

Aksaray Üniversitesi’nde doçentlik belgesinin sahte olduğu ortaya çıkınca ataması iptal edilen Zehra Zulal Atalay Laçin, yaptığı açıklamayla medyada hakkında yer alan iddiaları yalanladı.

Zehra Zulal Atalay Laçin açıklama yaptı: İddialar asılsız!
Aksaray Anadolu AŞ
26 Ekim 2021 22:22

Hakkında sahte doçentlik iddiası gündeme gelen Zehra Zulal Atalay Laçin, yazılı bir açıklama yaptı.

Nevşin Mengü’nün iddialarının asılsız olduğunu ifade eden Laçin, Mengü’yü kendisi hakkındaki paylaşımının ardından aradığını ancak “Arayıp, aramamayı size mi soracağım?” şeklinde cevap aldığını ileri sürdü.

Mengü’nün üslubunun kendisini şaşırttığını ve hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Laçin, hakkındaki iddialara da yanıt verdi.

ATAMASI İPTAL EDİLDİ

Gazeteci Nevşin Mengü, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Zehra Zulal Atalay Laçin isimli akademisyenin sahte doçentlik belgesiyle Aksaray Üniversitesi’ne atandığını iddia etmişti. Mengü’nün paylaşımının ardından Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü ise Nevşin Mengü’nün iddialarını doğrulayarak, söz konusu akademisyenin atamasının iptal edildiğini ve hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurmuştu.

‘HERKESİN ÖZEL HAYATI KENDİNE MÜNHASIRDIR’

Açıklamasında, 2006 yılında mezun olmadığını belirten Laçin, Nevşin Mengü ve bu haberleri yaptıran diğer şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na mezuniyet belgesinin aslını ve akademik kariyerine ilişkin bütün evrakları sunduğunu ifade etti. Başka bir isimle okuduğu iddialarına ilişkin ise Laçin, “Kız öğrenciler eğitimlerini aldığı süreçte bekar olabilir, evli olabilir, evlilik birliğini sonlandırmış olabilir. Ayrıca başka bir isim de mahkeme kararıyla eklenmiş olabilir. Bu sebeple herkesin özel hayatı şahsına münhasırdır. Özel hayata ilişkin başkalarına hesap verme gibi bir durum hiç kimse için söz konusu olamaz. Ayrıca hali hazırda kız öğrenciler diplomalarını alırken o anda hangi adı ve soyadı taşıyorlarsa diploma o isimle düzenlenmektedir, ad ve soyadı değişikliğinden sonra yeni bir diploma düzenlenememektedir” dedi.

“Nevşin Mengü’nün de belirttiği gibi, Prof. Dr. İhsan Dağı’nın beni hatırlamıyor olması gayet normal” diyen Zehra Zulal Atalay Laçin, “Çünkü o dönemde eski evliliğime ait soyadımı kullanıyordum. Yukarıda da belirttiğim gibi bazı özel ailevi sebeplerden dolayı henüz ismimde değişiklik yoktu. Bu değişikliklere dair bütün vukuatlı nüfus örneklerim savcılığa sunulmuştur” ifadelerini kullandı.

‘TEZ YILIM VE HOCAMIN İSMİ YANLIŞ’

Doktora tez konusunun Prof. Dr. Ferhat Pirinççi’ye ait olduğu iddialarını ise ‘komik’ olarak niteleyen Laçin, “Bahsi geçen tez konusu, başlık olarak ortak bölge (Orta Doğu bölgesi ve silahsızlanma) çalışıyor olmamızdan dolayı benzerlik göstermektedir. Fakat tez konusunun içeriği ve başlıklar tamamen farklıdır. Ayrıca Prof. Dr. Ferhat Pirinççi’nin tez hocası Prof. Dr. Tayyar Arı’dır. Prof. Dr. Tayyar Arı, benim de jürimde bulunmuş, tezlerimi ve yayınlarımı değerlendiren kıymetli bir hocamızdır” dedi. Nevşin Mengü’nün hem tez yılını hem de hocasının ismini yanlış yazdığını ileri süren Zehra Zulal Atalay Laçin, “Tez yılım 2001 yılı, tezimi yaptığım dönemde hocam Assist. Prof. Dr. (yani Yrd. Doç. Dr.)’du. Şu anda kendisi de Profesördür. Diğer evraklarım gibi yüksek lisans tezim de savcılık ve dava sürecini inceleyecek mahkemelere sunulmuştur” dedi.

‘RESMİ EVRAKLARI SAVCILIĞA SUNDUM’

Ataması iptal edilen Laçin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nevşin Mengü’nün hakkımda iddia ettiği sahte doçentlik belgesiyle ilgili elimdeki mevcut bütün resmi evrakları, savcılığa sundum. Ve konuyu yargıya taşıyacağım. Hakkımda devam eden bir kovuşturma sonuçlanmadan ÜAK Başkanı tarafından, Nevşin Mengü’ye sanki kovuşturma neticesinde hakkımda ceza davası açılmış ve hüküm kesinleşmiş gibi bir bilgi paylaşımında bulunulması yasal değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak devletimi yıpratmak suretiyle şahsım üzerinden yapılan bu hukuksuz saldırıyı kınıyorum.”

blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.