Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

AFAD ekiplerinden çocuklara şeker tadında uyarı

Aksaray’da koronavirüs denetimleri kapsamında bilgilendirme yapan AFAD ekipleri, sokakta karşılaştıkları çocuklara şeker verip maskelerini taktıktan sonra evlerine gitmeleri konusunda ikna etti.

AFAD ekiplerinden çocuklara şeker tadında uyarı
Aksaray Anadolu AŞ
15 Mayıs 2021 12:00

Aksaray’da koronavirüsle mücadele kapsamında denetime çıkarak bilgilendirmeler yapan AFAD ekipleri, gittikleri her yerde sokakta oynayan çocuklarla karşılaşınca ilginç bir yönteme başvurdu. Çocuklara şeker ikram eden ekipler, maskelerini elleriyle taktıkları çocukların evlerine gitmelerini sağladı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Aksaray Valiliği tarafından başlatılan “Devlet Millet El Ele Koronavirüsle Mücadele” kapsamında tüm kurum ve kuruluşlar tarafından kent genelinde etkin bir mücadele yürütülüyor. Bayramda da durmayan ekipler il genelinde geniş kapsamlı denetim ve uygulamalar yapıyor.

Bu kapsamda sokak sokak, cadde cadde gezerek araç megafonundan vatandaşlara seslenerek uyarılar ve tedbirler hakkında bilgiler veren Aksaray Valiliği İl Acil Afet Durum Müdürlüğü ekipleri, gittikleri her yerde çocukların dışarıda olduğunu görünce ilginç bir girişimde bulundu.

Çocukları eve göndermek için bir marketten kilolarca bayram şekeri alan AFAD ekipleri gittikleri her yerde çocuklara şeker ikram ederek bayramlarını kutladı. Ardından çoğu maskesiz olan çocuklara kendi elleriyle maske takan AFAD ekipleri, son olarak çocukları evlerinden çıkmamaları, hijyen kurallarına uymaları ve sosyal mesafeyi takip etmesi gerektiği bilgisini vererek çocukları eve gönderdi. AFAD’ın uygulamasını mutlulukla karşılayan minikler şekerlerini alıp maskelerini taktıktan sonra evlerinin yolunu tuttu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.