Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

AK Parti’de belediye başkanları diken üstünde!

AK Parti’de belediye başkanları diken üstünde!
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ağustos 2018 13:32

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Metal yorgunluğunun atılması” diye adlandırdığı AK Partili belediyelerdeki tasfiye süreci depreme dönüşmesi bekleniyor.

Yaklaşan mahalli seçimler öncesi belediye başkanlarının yıllık ve 5 senelik değerlendirmeleri rapor hâline getirilip Erdoğan’a teslim edilecek. Ardından millette karşılığı olmayan isimler yerine genç ve dinamik isimler aday gösterileceği öğrenildi. Yurt genelinde Belediyelerdeki tasfiyenin yüzde 50’yi bulabileceği öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, teşkilatlarda  ‘metal yorgunluğuna’ vurgu yapmıştı. Erdoğan’ın bu açıklamaları teşkilatlarda büyük yankı uyandırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere birçok belediye başkanına görevden el çektirildi. Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınmasının ardından, görevden alınmaların devam etmesi bekleniyordu fakat belediye başkanlarının görevden alınması durduruldu. Görevden almalar il ve ilçe başkanlarıyla devam etti.

‘Metal Yorgunluk’ adı altında yenilenme sürecine giren AK Parti 24 Haziran’da Genel Seçimlere gitti. AK Parti’nin oy oranı yüzde 40’lara kadar geriledi. Teşkilatlarda yapılan rotasyon sandığa yansımadığı değerlendirildi. Halkın beklentisinin daha yüksek olduğu ve beklenen değişimin yapılmadığı görüldü. AK Parti geçtiğimiz hafta büyük kurultayını yaptı. Genel Seçimlerin ardından mahalli seçimlerine hazırlanılırken, yenilenmenin tüm hızıyla yapılması bekleniyor.

Kongrede AK Parti’nin karar organı Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulunda (MYK) yüzde 60, il kongrelerinde de yüzde 51 oranında bir yenilenme gerçekleştiren AK Parti’nin en yetkili karar alma organı olan MKYK’daki 50 sandalyenin 29’unun sahibi değiştirdi. MKYK içerisinden seçilen partinin A takımı olarak ifade edilen MYK’da da 15 sandalyenin 9’una başka isimler oturdu. Öte yandan AK Parti, 24 Haziran’daki seçimde 600 kişilik milletvekilliği listesinde de 433 yeni isme yer verdi.

BAŞKANLAR YAKIN TAKİPTE

Parti’de yaşanan bu değişim ve yenilenme süreci yerel yönetimlerde de sürmesi beklenirken. AK Parti kongresi ile başlatılan yerel seçim hazırlıkları kapsamında hangi isimlerin değişeceği netleşmiş olacak. Bu süreçte AK Parti Genel Merkezi tarafından yerel yönetimler yakından takip ediliyor. Yüzde 50’nin üzerinde değişim planlanıyor.

ERDOĞAN’A RAPOR GİDECEK

Belediyeler Başkanlarının yıllık ve 5 yıllık değerlendirme raporları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere güncel olarak takip ediliyor. Raporda belediye verileri, anket ve seçim sonuçları, belediye başkanı ile ilgili değerlendirmeler, siyasi ve genel değerlendirmeler yer alıyor.

AKSARAY DİKEN ÜSTÜNDE

Yerel seçimlere güçlü bir şekilde girmek isteyen AK Parti’nin bir daha oy kaybına tahammül edemeyeceği ve 24 Haziran seçimlerinde oy oranı düşen illerdeki görev yapan belediye başkanlarının pek çoğunu bir daha aday göstermeyeceği öğrenildi. Aksaray’da da değişimin yüzde 50 civarında olması beklenirken, çok sayıda Belediye Başkanının değiştirilmesi öngörülüyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.