Dolar 32,5872
Euro 34,8257
Altın 2.507,53
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Aksaray, Ak Parti ile hayvancılığın başkenti oldu

Aksaray, Ak Parti ile hayvancılığın başkenti oldu
Aksaray Anadolu AŞ
19 Haziran 2018 00:02

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin, Milletvekili Adayı Mustafa Serdengeçti ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, seçim programları kapsamında, Kılıçarslan parkında piramit cafede muhtarları ile bir araya geldi.

Başkan Altınsoy, AK Parti hükümetleri döneminde ülke tarımının verimlilik, üretim ve kalitede çok önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, “Aksaraylı çiftçilerimize toplam 1,3 milyar lira tarımsal destek verdik. Bizim iktidarımız döneminde başlatılan hayvancılık destekleme programlarımızla yüzde 50 ile yüzde 80 arasında hibe veriyoruz, vermeye de devam diyoruz. Aksaray’da verdiğimiz 285 trilyon liralık teşviklerden 133 bin 263 sigortalı ve işveren faydalandı. Bu teşvikler Aksaray`ımızın istihdamına ve ekonomisine büyük fayda sağlamaktadır” dedi.

AK Parti iktidarlarının hayvancılık yönünde başta Aksaray olmak üzere tüm Türkiye’ye neredeyse çağ atlattığının altını çizen AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy “Aksaray 235 bin 759 büyükbaş hayvandan 331 Bin ton süt üretimi ile İç Anadolu bölgesinde, Kırşehir, Niğde, Nevşehir ve Kırıkkale`yi geride bırakarak hayvancılık alanında bölgesinin büyüyen gücü haline geldi” dedi.

Anadolu`nun bereketli topraklarının ortasında yer alan Aksaray`da çiftçinin alın terinin kıymetini, koyun ve keçi peşinde koşan çobanın hikmetini, sofrasında her cana açık olan insanın değerini AK Parti iktidarları tarafından bilindiğini kaydederek, “ Tarım ve hayvancılığın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şehrimize AK Parti iktidarları döneminde gelen yatırımlar hemşerilerimizin takdirindedir. Sadece tarım değil, hayvancılık, eğitim, sağlık, gibi yatırımlarla Aksaray`ın daha da gelişmesi, büyümesi için 24 Haziran seçimlerinde tüm hemşerilerimizi Cumhurbaşkanlığında liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ı Milletvekili seçimlerinde ise AK Parti`yi desteklemeye davet ediyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.