Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray Belediyesi kadınlara ekonomik özgürlük kazandırıyor

Aksaray Belediyesi kadınlara ekonomik özgürlük kazandırıyor
Aksaray Anadolu AŞ
4 Kasım 2022 11:52

Aksaray Belediyesi kadın girişimciliğinin önünü açmak için hayata geçirdiği Hanımeli Pazarı Projesi ile birçok kadına iş kapısı oldu.

Aksaray Belediyesi kadın girişimciliğinin önünü açmak için hayata geçirdiği Hanımeli Pazarı Projesi ile birçok kadına iş kapısı oldu.

Kadınların emeklerini değerlendirmeleri için hizmete sunulan Hanımeli Pazarı, el işi ve yöresel ürünleri vatandaşlar ile bir araya getiriyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından kadınların el emeklerini kazanca dönüştürebilecekleri bir mekân olarak hazırlanan ‘Hanımeli Pazarı’ yoğun ilgi görüyor.

Aksaray Belediyesi bünyesinde Cumartesi Semt Pazarı içerisinde kurulan pazar, ev kadınlarına kazanç kapısı olmaya devam ediyor. El emeği ürünlerin yer aldığı pazarda kadınlar, yaptıkları örgü, çocuk elbiseleri, takı, süs eşyaları, iğne oyası, dantelin yanı sıra yöresel yiyecekleri, kışlık kurutmalık gibi ürünlerin satışını gerçekleştirerek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Çarşamba günleri erken saatlerde kurulan pazar alanında kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan stantlarda günün ilerleyen saatlerine kadar satışlarını yapabiliyor.

Ekonomik Özgürlüğümüzü Kazanıyoruz

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkürlerini ileten pazarda satış yapan kadınlar Hanımeli Pazarı ile ilgili şu açıklamalarda bulundular; “Böyle bir proje gerçekleştiğinden dolayı ev hanımlarının burada satış yapma imkânları oldu. Burayı bize sunduğu için belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Ailemizin ihtiyaçlarını karşılayıp ev ekonomisine katkı sağlıyoruz. İlerleyen dönemde daha çok satış yapacağımıza inanıyoruz” dediler.

Başkan Evren Dinçer, “Vatandaşlarımız buraya gelerek kadınlarımıza maddi ve manevi destek sağlayabilirler. Şehrimizin girişimci, çalışkan ve başarılı kadınları bu pazarda birbirinden farklı ürünler ortaya çıkartmaya devam ediyorlar. Bizlerde her zaman onları desteklemeye hazırız.” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.