Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Aksaray’da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı

Aksaray’da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Eylül 2023 16:24

15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen tören Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı Gazi Dede Mehmet Akbulut Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

Saygı Duruşu İstiklal Marşının okunması ile devam eden törende konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Ebediyen minnettar kalacağımız vatan için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizin aileleri ve değerli gazilerimiz sizler, bu milletin baş tacısınız” dedi.

19 Eylül 1921 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı verilişinin 101. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Vali Kumbuzoğlu konuşmasında; “Ebediyen minnettar kalacağımız vatan için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizin aileleri ve değerli gazilerimiz sizler, bu milletin baş tacısınız. Şühedamız adına, sizler artık bu milletin emanetisiniz. Şunu çok net ifade edebilirim ki, şehidinin başında ve canını ortaya koyan bir gazi için vatan sağ olsun diyen bir ana, bir baba, bir eş, bir evlat ve bir kardeş, aslında düşmanına indirilen en ağır bir darbe ve onlara verilen en anlamlı haykırış mesajıdır. Zira o vatan sağ olsun sözü, İslam’ın, ezanın, bayrağın ve vatanın sahipsiz olmadığını ve dosta ve düşmana ilan eden bir cesaret ve onur abidesidir” dedi.

Gaziler ve aziz şehitlerin kıymetli aile ve yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğunu vurgulayan Vali Kumbuzoğlu; “Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile imkânlarının sizlerin yanında olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak büyük bir onurdur. Gazilerimiz destansı tarihimizin уaşaуan abideleridir. Sizler, milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan unutulmaz birer efsanesiniz. Sizler gençlerimizin rüyası ve hayallerini süsleyen birer değersiniz. Vatan, millet ve bağımsızlık uğruna yaşayıp, bu yolda gözünü kırpmadan canını seve seve ortaya koyan kahramanlarsınız, vatan size minnettardır” dedi.

Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray İl Başkanı Mustafa Dağ ise gaziliğin, ömür boyu taşınacak bir şeref olduğunu ifade etti. Gazi Dağ, “Bu şeref ancak ve ancak Türk milletinin bağrından çıkan Mehmetçiklere mahsustur. Asker kardeşlerim, hepinizin alnından öpüyorum. Muhammet ismine hürmeten Mehmet ismini kullanan askerimize, peygamber ocağı kabul edilen ordumuzdaki askerlerimize de Mehmetçik denmiştir. Türk milleti gazisine ve şehidine her zaman saygılı olmuştur. Bu saygı kıyamete kadar ilelebet devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından şiirlerin okunduğu tören Aksaray Şehitliği ziyareti ile devam etti. Kuran-ı Kerim tilaveti ardından dua edildi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Evren Dinçer, protokol üyeleri gaziler ve şehit aileleri ile birlikte şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla gaziler onuruna yemek programı gerçekleştirildi. Aksaray Valiliği ev sahipliğinde Uygulama otelinde düzenlenen programda Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gaziler ve aileleri ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.