Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’ın ilk ve tek kitap konağı hizmete açıldı

Aksaray’ın ilk ve tek kitap konağı hizmete açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Mart 2019 20:47

Kitap Konağının açılış törenine; Aksaray Ak Parti Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Aksaray MHP Belediye Başkan Adayı Sefer Alkan, Aksaray İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Özhan Türemiş, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, Ziraat odası başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı;

“Heyecanlıyım tabi. Şöyle heyecanlıyım 5 sene boyunca birçok projeye imza attık. Allah’ıma hamd olsun. Ama en güzel en çok içime sinen hizmetlerden bir tanesinin Kitap Konağı olduğunu söyleyebilirim. Bu alandan bahsedecek olursak hemen Zinciriye Medresemiz var. Selçuklu döneminden kalma bir eser. Hamamımız var. Osmanlı döneminden Azmi Milli un fabrikamız var. Cumhuriyet döneminden yine konaklarımız var Cumhuriyet döneminden . Açılışını yapacağımız kitap konağının içerisinin dizaynını bugünümüzün teknolojisi ile yani çelik konstrüksiyonla birleştirerek içerisine yapmış olduğumuz teşrifatı ile birlikte geleceğimizi ve günümüzü yansıtan bir çalışmayı da hep birlikte gerçekleştirmiş olduk. Yani burada şunu hedefledik. Tarihi bir zincir halkasının içerisinde şu anda açılışını gerçekleştireceğimiz ve taçlandıracağımız bu kitap konağımızla beraber geleceğe bir izi bu tarihi ve kültürel bir adada bırakmanın da mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz.

Tabi ki sizlerin de bildiği gibi insanlar binalar inşa eder, şehirler inşa eder ve o şehirler ve binalarda insanları inşa eder. Bunlar birbirleriyle etkileşim içinde olan çalışmalardır.

Nasıl Zinciriye medresesi bizim bir zamanların âlimlerini ve ulemalarını yetiştirdiyse, Azmi Milli Un fabrikamız Cumhuriyetimizin ilk dönemlerinde ve Kurtuluş Savaşı zamanında cepheye un gönderdiyse yine hamamımız, tarihi konaklarımız bu fonksiyonunu tarih boyunca yaptıysa bizlerde inşallah bu eserimize Kitap Konağı adını vererek çalışma ortamlarını gençlerimize hazırlamak suretiyle yapmış olduğumuz bir çalışma olacak. Amacımız şu; Tarihin bir arada olduğu bu doku içerisinde dersini çalışan çocuklarımız geçmişle geleceğin nasıl bir arada olduğunu ve ileride yapacağı güzel çalışmalara nasıl adım atılacağını inşallah burada hem okuduğu derslerle hem yapmış olduğu çalışmalarla tarihe inşallah güzel izler bırakacaklarına inanıyorum.” dedi.

Kitap konağının eski ve yeni halindeki aşamalardan da bahseden Başkan Yazgı “ Burası iki katlı bina eski bir konaktı. Azmi Millinin otoparkını yaparken buranın taşlarını teker teker almış ve numaralandırmıştık. Sonra onları yerlerine yerleştirilmesi çelik Konstrüksiyon ve camekânla örtmek suretiyle bir çalışmayı gerçekleştirdik. Toplamda 450 metrekarelik bir alan. Aynı anda 120 tane gencimizin burada ders çalışabileceği bir oluşum gerçekleştirdik. İçerisinde 3 tane grup çalışma odası. Bireysel çalışma alanları, sessiz çalışma alanları toplantı salonu kafeteryası, mescidi, mutfağı ile güncel dergiler ve kitaplarıyla sabah 08.30 da başlayıp gece 24.00 kadar açık olacak bir alanı inşallah gençlerimize armağan edeceğiz.” şeklinde konuştu.

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı ise yaptığı konuşmada Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya son zamanda bile böylesine güzel bir hizmete kazandırdığından dolayı Teşekkür ederek “ Böyle güzel bir günde ve güzide bir topluluk önünde böyle güzel bir mekânın açılışında bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu mekân belediye başkanımızın da dediği gibi Aksaraylının Aksaray’da okuyan çocukların tarihi içinde okuyacağı Yani Cumhuriyet döneminden kalan bir mekân. 5 yıldır Aksaray’a hizmet eden ve seçimlere üç hafta kala böyle bir günde hizmetini devam ettiren Haluk Şahin Yazgı beye de huzurlarınızda Teşekkür ediyorum. Bu konağın tüm Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’de konuşmasında Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın hizmet bayrağını çok ileriye taşıyan çok başarılı bir belediye başkanlığı yaptığının altını çizerek şunları söyledi

“Haluk başkanımız biraz önce bu mekânı özetledi çok özel bir yerdeyiz Aksaray’ımızın merkezinde çok özel Selçukluyu cumhuriyet tarihini yaşatan ve göreve göreve geldiği andan itibaren de Nevzat Beyin bayrağı bıraktığı yerden çok ileriye taşıyan bir belediye başkanımız onu belirtmek istiyorum. Çünkü birçok defa biz çok geç saatlerde kışın karda geldik buraların inşaatlarını beraber gezdik inşaatlar yapılırken önceki hallerini hatırlarsınız. Bizde burada araçların çok yığıldığı insanların adeta geçmekten imtina ettiği bir yerdi. Gerek tarihi Paşa Hamamı Gerekse Türkiye’nin ilk üçüncü un fabrikası Azim Milli Milli Azim yani Aksaray’ın Milli olmaktaki gücünün simgesi olan Azmi Milli un fabrikası karşısındayız çok özel bir mekân burası Anadolu’nun aslında orta direği bel kemiği nasıl bir şehir olduğunu mücadeleye geldiğinde nasıl azmettiğini azimle buraları yaptığının bir göstergesi olan bir mekândayız.

Biz Haluk Başkanımla bu mekânı gezdik gerçekten kendisine teşekkür ettim. Hep böyle bir mekânın Aksaray’ımızda olmasını hayal etmiştim. Dediği gibi çelik konsorsiyumla modern mimari ile eski, aslında eski dediğimiz ama hiç eskimeyen Osmanlıdan kalan o taş taşın yazın serinliği kışın sıcaklığını taşıyacak ahşapla buluşturmuş gerçekten çok özel bir mekân olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Biz dün oturduk o masalarda buradaki kitap okuyacak ders çalışacak kendinin geleceğine şehrinin geleceğine Türkiye’nin geleceğine belki de dünyanın ve insanlığın geleceğine taşıyacak olan çocuklarımız için çok özel bir mekân hazırlamış onun için ayrıca hassaten şahsında burada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına da yürekten teşekkür ediyorum. Aksarayımıza çok önemli hizmet

alanlarını geçmişle geleceği geçmişle tarihi buluştuğu günümüzde yaşattığı için bu emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

Bir teşekkürümde burada kadınlarımız adına özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar günü ne yaklaştığımız ama aslında biz iktidara geldiğimizden bu yana siyasetin merkezine insanımızı insan içinde de ne kadar desteklenmesi gereken kesim varsa yaşlımızı engellimizi çocuklarımızı kadınlarımızı adaletli bir şekilde geleceğe taşımak için pozitif ayrımcılık yapma konusunda sayın başkanımda burada bizim bir projemizi hiç kırmadı ve Kadın Aktivite Merkezini Aksaray’ımıza kazandırdı. Başkanım bundan bir tane daha yapalım dedik ve TOKİ’ye çokta güzel yine parkın içerisine yine kadın aktivite merkezi daha olmak üzere hanımlarımız için çok özel mekânlar yaptığı için ayrıca kadınlarımıza bu pozitif ayrımcılıkta yerel yönetimlere taşıdığı içinde tekrar kendilerine şükranlarımı ve teşekkürlerimi arz ediyorum ve tüm hanımlarımızın kadınlar gününü kutluyorum ayrıca bir gün bütün meselelere kadın erkek diye değil insan odaklı bakabilmeyi bugün tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımız, dünya liderimiz gibi insan odaklı dünyaya insanlık dersi verecek nesilleri yetiştirecek okuyacak çocuklarımız için bu mekânın önemini bir kez daha altını çiziyorum emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, kitap Konağı’nın kurdelesini Ak parti milletvekili İlknur inceöz, MHP milletvekili Ramazan Kaşlı, belediye başkan adayları, STK oda başkanları ve davetliler ile birlikte kesti. Başkan Yazgı ve davetliler, grup çalışma odaları, sessiz çalışma odaları, kitap okuma alanları ve kafeteryası ile gece saat 24.00’a kadar hizmet verecek olan “kitap Konağı’nı gezdiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.