Dolar 32,5710
Euro 35,0102
Altın 2.428,15
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 23°C

Aksaray’ın Tadına Doyum Olmayan Yöresel Lezzetleri

Aksaray’ın Tadına Doyum Olmayan Yöresel Lezzetleri
Aksaray Anadolu AŞ
6 Ocak 2021 14:10

Aksaray, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alır. Tarihi Antik dönemlere uzanan bu il zaman içinde pek çok kültürle etkileşime geçmiştir. Yöresel mutfağıyla da öne çıkan Aksaray, çeşitli lezzetleriyle ülke genelinde zaman zaman dikkat çekebilir.

Peki, Aksaray’ın meşhur yemeği ya da yemekleri nelerdir? Bu güzide ilin yerel lezzetleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Bunun için aşağıda yer alan yazımızı okuyabilirsiniz. Sizin için araştırdık ve derledik: İşte, Aksaray’ın en meşhur yöresel yemekleri!

Et ile Lezzetlendirilen: Bamya Çorbası

Yöre halkının en çok tükettiği ve belki de en sevdiği çorbalardan biri olan bamya çorbası, kış aylarının da vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkar. İyice temizlenen bamyanın kuşbaşı şeklinde kesilmiş etle birlikte kaynatılmasıyla oluşan bu çorba aynı zamanda oldukça doyurucudur.

blank

Sağlık açısından oldukça avantajlı olan bamya çorbası, yöre halkı tarafından genelde öğle ve akşam saatlerinde tüketilir. Aksaray’ın hemen hemen her lokantasında bulacağınız bu inanılmaz lezzet oldukça da uygun bir fiyata sahiptir. Siz de çorba içmeyi sevenlerdenseniz ve yolunuz Aksaray’a düşerse, yöre halkının vazgeçilmezi olan bamya çorbasını muhakkak deneyin!

Pilavın En Lezzetli Hali: Mantarlı Bulgur Pilavı

Pilav, ülkemizde sıkça tercih edilen ve tüketilen bir yemektir. Farklı bölgelerde farklı şekilleri bulunan bu lezzetin, elbette Aksaray’a göre de bir yorumlanıș biçimi bulunur.

Mantarlı bulgur pilavı, adından da anlaşılacağı üzere mantar ile yapılır. Çeşitli baharatlarla harmanlanan bu lezzette, bulgur ve mantarın da ne kadar uyumlu bir ikili olduğuna şahit olacaksınız. Yöre halkının özellikle akşam saatlerinde tercih ettiği bu yerel yemeği, şehrin çoğu merkezi lokantasında bulmanız mümkündür. Eğer bir gün Aksaray’a denk gelirseniz fiyatı uygun olarak nitelendirilen bu lezzeti denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

blank

Farklı Lezzet Sevenlere: Dolaz

Yöre halkı tarafından en sevilen tatlılardan biri olan dolaz, unun renginin koyulaşana kadar kavrulmasının ardından sütle harmanlanmasıyla oluşur. Dolaz, özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde sıkça tercih edilir. Misafir ağırlamak için de eşsiz bir seçenek olan bu tatlının lezzetini, yanına aldığınız bir bardak çay ile ikiye katlayabilirsiniz. Aksaray’ın tatlıcılarında rahatlıkla denk gelebileceğiniz bu lezzet kesinlikle aklınızı başından alacak. Mutlaka deneyin!

blank

Aksaray Mantısı: Dolma Mantı

Ülkemizin her yerinde farklı çeşitlerde hazırlanabilen bu özel hamur işinin, elbette Aksaray’a göre bir usulü bulunmaktadır.

Dolma Mantı, baklavalık dilimler şekilde kesilen hamur parçalarına kıymalı karışımların konulup sonra da pişirilmesi ile yapılır. Sadece yöre halkının değil, şehre gelen turistlerin de oldukça dikkatini çeken bu enfes lezzet, Aksaray’ın bazı merkezi lokantalarında da bulunur ve oldukça doyurucudur. Eğer bir gün Aksaray’a gitme fırsatı bulabilirseniz muhakkak dolma mantısını denemelisiniz. Şu an Aksaray’a gitme fırsatınız yoksa ama bu meşhur mantıyı sofranıza getirmek istiyorsanız, tarif defteri adresini ziyaret edebilirsiniz.

Küçük bir not, bir şehri tanımak için sokaklarını dolaşmaktan çok kültürünü benimsemeli ve yöresel lezzetlerini tatmalısınız.

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.