Dolar 32,5442
Euro 35,0007
Altın 2.435,18
BİST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aratol Mahallesi Taziye Evi açıldı

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan Taziye Evlerinin ilki Aratol Mahallesinde düzenlenen törenle açıldı.

Aratol Mahallesi Taziye Evi açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
14 Ağustos 2021 00:49

Aksaray Belediyesi’nin Aratol Mahallesi’nde gerçekleştirdiği Mahalle Buluşmaları toplantısında katılan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, mahalle sakinleri ile buluşmuş ve onların talep ve önerilerini dinlemişti. Mahalle Buluşmaları toplantısında mahalle sakinleri, Başkan Dinçer’den mahallelerine Taziye evi yapılması istemişlerdi. Başkan Dinçer, mahalle sakinleri talebini göz önüne alarak ön hazırlık çalışması başlattı. Aratol Mahallesinde taziye evi yapılması talimatını verdi. Şubat ayında temeli atılan taziye evi kısa sürede tamamlanarak açılışa hazır hale geldi.

Aratol Mahallesinde taziye evinin açılışı için Cuma namazı sonrasında bir tören düzenlendi. Törene Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Belediye meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

Başkan Dinçer, açılış öncesinde yaptığı konuşmada “Aratol Bahçeli ve Aratol İstiklal Mahallesinde, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız taziyelerini burada kabul edebilecek” dedi.

Taziye evinin 6 ay gibi kısa bir süre tamamlanarak açılışa hazır hale geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Mahalle sakinlerimiz, mezarlıklarının düzenlenmesi ve taziye evi yapılmasını istemişlerdi. Taziye evi ile birlikte mezarlıkta peyzaj ve çevre düzenlemesi başlattık.

Bugün mahallemize kazandırdığımız ve şehrimizde ilk olan taziye evinin açılışını yapıyoruz. Taziye kültürü, bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Yakınlarını kaybedenlerin yanında olmak, acılarını paylaşmak dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir. Burası sadece taziye evi değil, mahalledeki herkesin toplantı ve sohbet edebileceği sosyal aktivelerini yapabileceği bir ortam olacak. Taziye evi kültürünü diğer mahallelerde de yaygınlaştırmak istiyoruz. Taziye evimiz şehrimize ve mahallemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise taziye evinin büyük bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek “Millet olarak sevincimiz de kederimiz de bir. Konu komşu burada birbirinin üzüntüsü paylaşacak. Komşu olmanın ne demek olduğunu burada daha iyi görmüş olacak. Burası tüm Aratol’un evi olacak. Şehrimizde yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Taziye evi şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Milletvekili Aydoğdu, Başkan Dinçer, İl Başkanı Altınsoy ile mahalle sakinleri edilen duaların ardından taziye evinin açılış kurdelasını hep birlikte kestiler. Davetliler taziye evinde incelemelerde bulundular..

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.