Dolar 32,5501
Euro 34,9800
Altın 2.418,25
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

‘ASÜ’ kısaltması tescillendi

‘ASÜ’ kısaltması tescillendi
Aksaray Anadolu AŞ
8 Ağustos 2022 13:59

Aksaray Üniversitesi tarafından kullanılan “ASÜ” kısaltması Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Aksaray Üniversitesi tarafından kullanılan “ASÜ” kısaltması Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

2006 yılından bu yana tüm platformlarda Aksaray Üniversitesi’nin kısaltması olarak “ASÜ” ifadesinin kullanıldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ilgili kısaltmanın tescil sürecinin tamamlandığı ve kısaltmanın artık resmiyet kazandığını belirtti.

Farklı kurumların ve markaların da zaman içinde aynı isim kısaltmasını kullandığını, bu durumun gerek konvansiyonel gerekse dijital ortamda bir karışıklığa neden olabildiğini kaydeden Prof. Şahin, “İsim kısaltmaları marka tescili sürecinin ve kurumsallaşma çalışmalarının önemli bir parçasıdır. Kurumsal olarak gerekli incelemelerimizi yaptık, hazırlık çalışmalarımızı tamamladık ve başvurumuzu gerçekleştirdik. Türk Patent ve Marka Kurumu da detaylı bir araştırmanın ardından ‘ASÜ’ ifadesini Aksaray Üniversitesi’nin kısaltması olarak tescilledi” dedi.

Rektör Şahin, çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.