Dolar 32,6103
Euro 34,6845
Altın 2.525,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

ASÜ’de Makarna Köprü Yarışması yapıldı

ASÜ’de Makarna Köprü Yarışması yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mayıs 2018 20:24

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık öğrencilerinin, Türkiye’nin her yerini gezebilecekleri ve yapıları inceleyebilecekleri dersler görmelerini arzu ettiklerini belirtti.

Mühendislik Fakültesi tarafından üçüncüsü düzenlenen “Makarna Köprü Yarışması” final etabının ardından tamamlandı. Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Rektör Şahin, sağlamlık, işlevsellik ve estetiğin yapıların en önemli özellikleri arasında yer aldığını vurguladı. Makarna Köprü Yarışmasının sağlamlık temelli bir yarışma olduğunu, ancak işlevsellik ve estetik gibi özelliklerle birlikte geliştirilebileceğini kaydeden Prof. Şahin, öğrencilerin deneyim kazanması ve üretim kültürünün oluşması açısından da bu etkinliği önemsediklerini vurguladı. Yapı meselesinin Türkiye açısından önemine dikkat çeken ASÜ Rektörü, “İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık öğrencilerinin, Türkiye’nin her yerini gezebilecekleri ve yapıları inceleyebilecekleri dersler görmelerini arzu ediyoruz. Ecdadın eserlerinden günümüz yapılarına kadar olan süreci yerinde görmenin, yeni ufuklar çizebilmek adına önemli olduğu kanaatindeyiz” dedi. Şahin yarışmaya katkı sunan herkese teşekkür ettiğini de belirtti. Yarışma sponsoru Kuzey Boru Satış-Pazarlama Müdürü Habip Özbek de, ciddi bir hazırlık süreci olan bu yarışmaya destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından, öğrencilerin çubuk makarnalar kullanarak inşa ettikleri köprüler, sahnede ağırlık taşıma testine tabi tutuldu. 100 grubun başvurduğu yarışmada çeşitli elemelerin ardından finalde 17 köprü yarıştı. “Betonsuz” isimli grubun yaptığı köprü 54 kilo ile birinci olurken, “Masters Of Spagetti” grubunun köprüsü 38 kiloyla ikinci, “İhtiyarlar Köprüsü” grubunun çalışması da 33 kiloyla üçüncü oldu.

Etkinlik, dereceye giren gruplara kupa, madalya ve hediyelerinin takdimi ile makarna ikramının ardından sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.