Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

ASÜ’lü 25 akademisyen 10 bin sıralamasında

ASÜ’lü 25 akademisyen 10 bin sıralamasında
Aksaray Anadolu AŞ
31 Ağustos 2023 12:19

AD Scientific Index, Türkiye genelinde bilimsel üretkenlik bakımından ilk 10 bin listesine giren bilim insanlarına dair 2023 sıralamasını kamuoyu ile paylaştı. Sıralamada, Aksaray Üniversitesinden (ASÜ) 25 akademisyen de yer alıyor.

– Liste, Google Scholar Açık Profillerine Göre Hazırlanıyor –

Uluslararası ölçekte çalışmalar yapan bir derecelendirme kuruluşu olan AD Scientific Index, bilim insanlarını h-indeksi, i10 indeksi ve atıf sayısı kriterlerini kullanarak analiz ediyor ve bir verimlilik değerlendirmesi sunuyor. Kuruluş, 2023 yılı için hazırladığı listeyi paylaştı. Google Scholar açık profillerine göre hazırlanan listede, h-indeks puanı 15’in üzerinde olan ve ilk 10 bin sıralamasında yer alan 25 ASÜ’lü akademisyen de yer alıyor. Listede yer alan isimler şöyle: Talat Baran, Fatih Mehmet Kandemir, Ayfer Menteş, Engin Deligöz, Yavuz Selim Çakmak, Mehmet Odabaşı, Yusuf Yakar, Hidayet Metin Erdoğan, Ümit Morsünbül, Mustafa Işık, Sedef Canbazoğlu Bilici, Naim Uzun, Hacı Murat Yılmaz, Özgül Keleş, Berkant Kayan, Tuncay Tunç, Ayhan Sarıtaş, Hacı Özışık, Sinan İnci, Tolga Taner, Mustafa Yiğit, Lalehan Akyüz, Hüseyin Ünlü, İbrahim Bakırtaş ve Mehmet Halit Yıldırım.

– Kısa Süre İçerisinde Çok Daha İyi Yerlere Gelmek İstiyoruz –

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 218 ülkede faaliyet gösteren 22 bin 380 üniversite ve araştırma kuruluşundaki bilim insanlarının değerlendirildiği listede ASÜ’nün performansının son derece kıymetli bir noktada durduğunu söyledi. Genç bir kurum olmasına rağmen bu önemli listeye 25 bilim insanıyla giren ASÜ’nün, Türkiye’den listede yer alan 230 üniversite ve araştırma kurumu arasında 82’nci basamakta yer aldığını kaydeden Alpay Arıbaş, “Tüm Türk üniversiteleri arasında 81’inci, Türk devlet üniversiteleri arasında ise 60’ıncı sıradayız. Henüz 17 yaşında bir üniversite için bu sıralamalar oldukça iyi ancak biz, çok daha iyi noktalara gelmek istiyoruz. Bunu sağlamak için de var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah çok kısa bir zaman içinde bilimsel çalışmaları hem nitelik hem de nicelik bakımından bugün bulunduğu yerden daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

Rektör Arıbaş, açıklamasını, ASÜ’nün ilgili listede yer almasına katkı sağlayan bilim insanlarına teşekkür ederek tamamladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.