Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aydoğdu: Nefrete karşı aşk kazanacak!

Aydoğdu: Nefrete karşı aşk kazanacak!
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mayıs 2023 10:57

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde bir genel seçime gidiyor. Önümüzdeki beş yıl ülkemizi yönetecek Cumhurbaşkanını ve milletimizi TBMM’de temsil edecek milletvekillerini seçeceğimiz kader anına artık gün sayıyoruz. Milletimiz bir demokrasi şöleni olan sandık bayramına hazırlanıyor. 14 Mayıs’ta yine ve yeniden söz milletin olacak.

Ne var ki ülkemizde anlamlı hiçbir sebebe dayanmayan, içi boş düşmanlık duygularını, kinlerini, nefretlerini ve hasetlerini akıllarınca güya etkili sözlerle ifade etmeyi siyaset zanneden bir muhalefet anlayışı olduğunu aktaran AK Parti Aksaray Milletvekili, 28. Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu, “Şehrimiz Aksaray’ımızdaki durum ise daha da vahim. Ülkemizde bir genel seçim olduğu halde Aksaray’ımızda genel seçim değil de sanki mahalle muhtarlık seçimi oluyormuş gibi muhalefet partileri, bir türlü makul bir sebebe dayandıramadıkları AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan nefreti yanında meseleye oldukça kısır ve yerel dedikodu düzeyinden bakıyorlar. Her ne kadar Aksaray’daki muhalefet kendi siyasetini hiçbir şekilde şehrimizdeki gerçeklere ve doğru bilgiye dayanmayan kahve köşeleri fiskosu bile diyemeyeceğimiz bir seviyeden yürütüyorsa da evet Türkiye bir genel seçime gidiyor.”

Aksaray’da muhalefet sözcüleri ve adayları sanki Aksaraylının nazarından dahil oldukları ittifakın genel durumunu ve siyasetini adeta kaçırmak ister gibi bir tutum içerisinde olduklarına dikkat çeken Aydoğdu, “Sanki altılı, yedili veya sekizli masa değil de Aksaray’daki mahalli adaylar politika belirleyecekmiş gibi davranmalarını tabii ki anlıyor ve sadece tebessüm ediyoruz ama bu yakışıksız durumu halkın fark etmeyeceğini zannetmelerini anlayamıyoruz. Bu arkadaşlar şimdi sanki bağımsız adaymış gibi dahil oldukları ittifakları adeta unutturmak istermiş gibi konuşabilirler ama bu hareketlerini acaba seçimden sonra ne kadar devam ettirebilecekler. Bu hususun siyasi ahlak ve dürüstlük açısından ortaya çıkardığı sevimsiz durumu görmezden gelsek ve konuya iyi niyetle baksak bile o zaman bu arkadaşlarımızın kendilerini kandırdıkları dışında başka makul bir izah bulunamıyor. Oysa gerçek hiç de bu arkadaşların Aksaray halkına yutturmaya çalıştıkları gibi değil. 14 Mayıs günü bütün Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de altılı diye başlayan ama kaç bileşenin olduğu oldukça tartışmalı hale gelen bir ittifakın Türkiye için teklifleri ve bu ittifakın cumhurbaşkanı adayı oylanacaktır. Evet, ülkemizde bugün muhalefet, kurduğu ittifakın kaç bileşenden oluştuğunu maalesef milletin karşısında açık seçik bir şekilde ifade edememektedir. Hatta uluslararası desteklerin mahiyetini ve sebeplerini milletimize izah etmeye yüzleri yoktur. Çünkü hiçbir ülkenin halkı kendi seçimine ülkesini bölüp parçalamak isteyenlerin karışmasını anlayamaz ve buna müsaade edemez. Bugün Türk Milleti de Türkiye’yi bölmek isteyen teröristlere kucak açan ve her türlü yardımı yapan batılı başkentlerin 14 Mayıs seçimlerine neden karıştıklarını ve Erdoğan’ı devirmeye çalıştıklarını anlayamadığı gibi müsaade etmeyecektir. Hatta daha doğrusu anladığı için müsaade etmeyecektir.

Sözlerine devam eden Aydoğdu; “Türkiye bir seçime gidiyor ve bu seçimde bütün dünyada Türkiye’nin hayrına şimdiye kadar hiçbir şey düşünmediklerini bildiğimiz çevreler Türkiye düşmanlıklarını muhalefeti desteklemekle sürdürüyorlar. Her şey milletimizin gözü önünde cereyan ediyor.

Şurası açıkça bilinmelidir ki Aksaray’da mahalle muhtarlığı seviyesinde siyaset yapan sayın adaylar da Ankara’da ve görünen o ki uluslararası bileşenleriyle oluşan o ittifakın bir parçasıdırlar. Ne var ki sanki bunu Aksaray’dan gizlemek ister gibi bir hallerinin olduğu da gözden kaçmamaktadır. Belli ki bu arkadaşlarımız kaç bileşenden oluştuğunu kendilerinin dahi tam olarak bilemedikleri bir ittifakın politikalarını Aksaraylıya açık seçik anlatmak istememekte veya anlatmaktan çekinmektedirler. Kıymetli muhalefet adaylarına hatırlatmak isterim ki yanlış yolun doğru adımı olmaz; olsa da yanlışı çoğaltır doğru bir sonuca varmaz. İstikâmeti yanlış olan bir otobüsün içinde doğru yöne adım atmaya çalışmak bir tür kendini kandırmak; vicdanını susturmak, aklını bastırmaktır. Eğer o ittifakın içindeyseniz sizin Aksaraylıya söylediğiniz hamasi nutukların hiçbir anlamı yoktur. Siz seçildikten sonra Türkiye içinde ve uluslararası düzeyde kaç bileşenden oluştuğunu hiç kimsenin bilemediği bir ittifakın emrinde olacaksınız. Bu gerçeği değiştirme gücünüz yok. Ve görünen o ki bunu Aksaraylıya söylemek gibi bir niyetiniz ve cesaretiniz de yok. Ama bütün milletimiz gibi aziz Aksaraylılar da bu meselenin iç gerçeğini görecek ve 14 Mayıs günü kararını ona göre verecektir.”

Öte yandan şu ana kadar muhalefet adaylarından Aksaray için hiçbir yeni proje duymadıklarını kaydeden Aydoğdu, “Söyledikleri her şey Ak Partinin yaptıkları veya yapmaya başladığı işlerden ibaret. Derslerin iyi çalışmadıkları için vaat ettikleri pek çok şeyin zaten Ak Parti tarafından gerçekleştirildiğinin farkında da değiller. Milletin ilgisini çekecek projeler yerine Aksaray siyasetinin seviyesini düşürecek tarzda hiçbir şekilde bizim tarafımızda karşılığını bulmayan bir goygoy siyaseti yürütüyorlar. Ne var ki Aksaray halkı bunun farkında. Maalesef muhalefet sözcülerinin ve adaylarının hayal gücü bizim yaptıklarımızı ihata etmenin epey uzağında. 14 Mayıs Pazar günü yapacağımız seçimin milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek Aziz Aksaraylıların en doğru kararı esasen çoktan verdikleri düşüncesiyle Hemşerilerimize sağlık, huzur ve afiyet diliyorum” dedi.

“ALLAH’A HAMD OLSUN Kİ YİNE VE YENİDEN SÖZ MİLLETİNDİR”

14 Mayıs’ta son sözünü söyleyecek milletimize aşağıdaki hususları yeniden ifade etmeyi vicdani bir borç olarak gördüğünü ifade eden Aydoğdu, ““Ayinesi iştir lafa bakılmaz” denilmiştir, Türkiye’nin son 20 yılına damgasını vuran Cumhurbaşkanımız ve Ak Partimizin, Aziz Milletimize ve Yüce Devletimize kazandırdığı hizmetler geleceğimizin inşasının temel göstergesidir. Cumhuriyetimizin 1. Yüzyılının 80 yılında yapılan hizmetler misliyle 20 yıla sığdırılmıştır. 1. Yüzyılın sonunda Türkiye Yüzyılı Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizlerin feraseti ve desteğiyle inşa edilecektir. Kader gayrete aşıktır, derler. Rabbimiz yüce kitabımızda “…ve biz, her insanın kaderini kendi çabasına bağladık” buyurmaktadır. Türkiye Yüzyıl’ının inşası bu çabaya bağlıdır. 14 Mayıs seçimlerinde sadece meclisi ve cumhurbaşkanını seçmeyeceğiz. Biz bu seçimlerde büyük Türk medeniyetini kuracak kadroları seçeceğiz. Biz Türk devletleri teşkilatını kuracak ve büyütecek liderimizi seçeceğiz. 14 Mayıs seçimlerinde bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkacak kadroları seçeceğiz. Biz ailelerimizi korumak için mücadele edeceğiz. Ayağının altı cennet olan annelerimiz, ailemizin çınarı babalarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızın aile olarak kalabilmesinin mücadelesindeyiz. Çarpık ilişkilerden korunmak için mücadele içindeyiz. Biz vatan millet sevdasında olanların bir arada olması için mücadele edeceğiz. Biz Ezan-ı Muhammedî’nin ve Kur’an’ın ve güzel ahlakın hayatımızın içinde olması için mücadele edeceğiz. Şehitlerin kanıyla sulanan bu topraklar elbette ki hiçbir kem göze teslim edilmeyecek. Evladına kurban kınası yakarak vatan hizmetine veren ayakları öpülesi analarımız rahat olsunlar ki bu aziz milletin her bir ferdi şehadet şerbetini içmek için sıra bile beklemeden öne atılırken bizler onların aziz hatıralarına sahip çıkmak ve döktükleri kanın her bir damlasına canımızı feda etmek için sıramızı beklemekteyiz. Analarımız ağlamasın çocuklarımız yetim kalmasın diye can pahasına çakışmaktayız. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da birlik olmalıyız, yeniden birleşerek büyük bir aile olmalıyız ve yeniden kıyama kalkma zamanındayız Cumhuriyetimizin 1. Yüz yılını biz inşa ettik ama Türkiye Yüzyılını İnşallah gençlerimiz inşa edecek. Dünyanın yeni umudu, genç Türkiye’nin genç beyinlerinin omuzundadır. Binlerce yıllık devlet geleneğimizi siz gençler omuzlayarak yarınlara umut olarak taşıyacaksınız. Biz ne kadar mücadele verdiysek eminim ki sizler ülkemizi milletimizi ve devletimizi tüm dünya gençlerine umut olarak yeniden inşa edeceksiniz. 14 Mayıs bütün milletimize ve Türkiye’nin güçlenmesinden memnuniyet duyacak Türk ve İslam dünyasına hayırlı olsun..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.