Dolar 32,5442
Euro 34,8273
Altın 2.429,77
BİST 9.714,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 28°C
Paz 27°C

Belediye Meclis toplantısı mahkemelik oluyor!

Belediye Meclis toplantısı mahkemelik oluyor!
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ocak 2019 02:52

Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Süleyman Canbulut Aksaray Belediyesi Denetleme Komisyonuna seçilemedi. Aksaray Belediyesi Meclis toplantısında 6 AK Partili, Ak Parti adayına oy vermedi!

Aksaray Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediyeler Yasası gereği her ayın ilk Perşembe günü yapması zorunlu olan Olağan Toplantısını dün Süleyman Canbulut başkanlığında yaptı.

Yoklama, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Canbulut gündem gereği bir önceki meclis toplantısı tutanağının okunması istediği sırada İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ali Karakuş söz alarak bir önceki mecliste alınan kararların geçersiz sayılması gerektiğini söyledi.

Aralık ayı olağan toplantısının Ak Partili üyelerin katılmaması nedeniyle yapılmadığını, yasal olmamasına karşın erteleme tutanağı tutulduğunu, bu da yetmezmiş gibi yasa gereği 3 gün sonra yapılması gereken toplantının 5 gün sonra yapıldığını, bu toplantıya da hiçbir muhalefet partisi meclis üyesinin katılmadığını belirterek Aralık ayı olağan meclisi ve bu mecliste alınan tüm kararların geçersiz sayılması gerektiğini söyledi.

Belediye meclisine başkanlık yapan Süleyman Canbulut’un itirazın inceleneceğini belirttiği ancak buna rağmen bir önceki mecliste alınan kararların okutulmasını istemesi üzerine Ali Karakuş, meclisi mahkemeye vereceklerini ve konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Bir önceki meclis kararlarının okunmasının ardından Denetim Komisyon Üyelikleri için seçim maddesine geçildi. Ak Parti 3 Denetim Komisyonu Üyeliği için kendi belirlediği isimleri önerdi. İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Karakuş buna itiraz etti. Karakuş aslında 5 kişi olan Denetim Komisyonu Üyeliğine muhalefet partisi meclis üyeleri alınmaması için 3 kişi ile sınırlı tuttuklarını ileri sürünce MHPli meclis üyelerinden de Karakuş’a destek geldi. İtiraz üzerine meclis başkanı Süleyman Canbulut isim önergesi verilmesini istedi. MHPli ve İYİ Partili üyelerin verdikleri önerge ile yapılan oylamada Denetim Komisyonu üyeliklerine Ak Parti’nin verdiği isimlerden Süleyman Canbulut seçilemezken, onun yerine MHPli bir üye seçildi. MHPli üyeye Ak Partili belediye meclis üyelerinden de 6 oy çıktı.

Belediye Meclisi Olağan Toplantısı’nda yaşananlar sonrasında Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Ak Parti, 5 yıl sonra ilk kez Belediye Meclisi’nde muhalefetle tanıştı ve muhalefetin varlığını Denetim Komisyonu Üyeliğine 1 muhalif üye olmak zorunda kalarak fark etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.