Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Bordro Programı Ne İşe Yarar?

Bordro Programı Ne İşe Yarar?
Aksaray Anadolu AŞ
22 Temmuz 2022 08:28

Bordro düzenlenmesi, yasalar gereği işletmelerin her ay yerine getirmeleri gereken rutin yükümlülüklerden biridir. Ancak bu işlemin gerçekleştirilmesi, çalışan sayısına bağlı olarak epey zaman ve iş gücüne mal olabilir. Bordro yönetimi yazılımları, bu durumun önüne geçmek ve iş sürecini hızlandırmak isteyen ticari organizasyonlar için en pratik çözüm yolu niteliği taşır. Bu yazı aracılığıyla bordro programlarının ne işe yaradığı ve kimler tarafından kullanılabileceği hakkında detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz.

Bordro Programı Ne İşe Yarar?

İnsan kaynakları yönetim süreçlerini hızlandırmaya yönelik yazılımlar, daha önce elle hazırlanan bordroların dijital ortamda düzenlenebilmesine olanak tanır. Zaman ve iş gücü verimliliğini artıran bordro programı vasıtasıyla personelin prim hak edişleri, izin günleri ve vergi kalemleri dâhil olmak üzere birçok işlem hatasız gerçekleştirilebilir. Hata ihtimalinin ciddi oranda ortadan kalkması, geriye dönük kontrol ihtiyacını minimum düzeye çeker. Dijital ortamda hazırlanan bordroların, arşivlenmesi de gayet kolaydır. Uzun vadeli arşiv ihtiyacı, ekstra alan ve personel ihtiyacı duyulmadan güvenli çözüme kavuşur.

Bordro yazılımı, aylık takip gerektiren personel işe girişlerini ve işten çıkışlarını kontrol etmeyi kolaylaştırır. Üstelik tüm bu süreç içerisinde yalnızca belirli bir lokasyondaki çalışanlara odaklanabilmek gibi kısıtlamalarla yüzleşmeniz gerekmez. Güncel yasal mevzuata uyumlu çoğu bordro yönetim yazılımı, birden fazla şubenin insan kaynakları süreçlerinin tek merkezden yönetilebilmesini mümkün kılar. Üstelik her bir şube ya da mağaza için veriye dayalı bütçe tahminleri oluşturularak ileriye dönük ne gibi aksiyonlar alınması gerektiği belirlenebilir.

Bordro Programını Kimler Kullanabilir?

Bordro yönetimi programları, ölçek ve sektör ayrımı olmaksızın işini dijitale taşımak isteyen her işletme tarafından kullanılabilir. Dijital dönüşümün en önemli adımlarından biri olan bordro yönetim çözümleri arasından seçim yaparken ilk dikkat etmeniz gerek konu, işletmenizin nelere ihtiyaç duyduğudur. Örneğin; her ay bordro düzenleme görevi kendi insan kaynakları biriminiz tarafından üstlenilmekteyse, analiz ve raporlama araçlarını içeren kapsamlı çözümleri tercih edebilirsiniz.  Küçük ölçekli işletmeler söz konusu olduğunda ise yalnızca personel bordrolarının kolayca takip edilebilmesini sağlayan yazılımlar çok daha ideal seçenek niteliği taşır.

İşletme büyüklüğünden bağımsız olarak seçim aşamasında, kullanmakta olduğunuz mevcut bilişim altyapısı ile uyumluluğu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Böylece zaman ve iş gücü kaybı yaşamaksızın bordro programı aracılığıyla personelinize ait evrakların dijital ortamda hazırlanması sürecine geçiş yapabilirsiniz. Süreç dahilinde karşılaşacağınız sorunların hızlı ve kesin çözümlerle sonlandırılabilmesi içinse çözüm ortağınızın size sağlayacağı desteğin detaylarına göz atabilirsiniz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.