Dolar 32,5389
Euro 34,9451
Altın 2.458,92
BİST 9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Demiryolu ile Aksaray İç Anadolu’nun yıldızı olacak!

Demiryolu ile Aksaray İç Anadolu’nun yıldızı olacak!
Aksaray Anadolu AŞ
7 Mayıs 2021 13:03

Finans profesyonelleri ve iş dünyasının buluşma noktası Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı, ‘Şehir Ekonomisi’ buluşmalarını online olarak gerçekleştirmeye devam ediyor.

Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir, Aksaray Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Bağdadi Göktaş’ın konuk olduğu ‘Şehir Ekonomisi’ buluşmalarının yeni etkinliğinde Aksaray’ın önemli gündem maddeleri, yatırımları ve geleceğe yönelik planları ele alındı.

Finans Kulüp Aksaray il temsilcisinin de hazır bulunduğu söyleşide konuşan Aksaray Sanayi Odası Başkanı Göktaş, Aksaray’ın artık sadece Türkiye bazında değil dünya bazında da sanayi ve ihracat alanlarında geliştiğini vurguladı.

Finans alanında yürüttüğü çalışmalarıyla fark yaratan Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı’nın çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği Finans Kulüp ‘Şehir Ekonomisi’ buluşmalarının yeni konuğu Aksaray Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Bağdadi Göktaş oldu. Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir’in katıldığı ve Finans Kulüp Aksaray Temsilcisinin de hazır bulunduğu etkinlikte Aksaray’ın panoraması, gündemi ve gelecek planları masaya yatırıldı.

Göktaş: “Hedefimiz Aksaray’ın turizm, üretim ve lojistik açıdan gelişimini sağlamak”

Aksaray’ın gelişmiş sanayisinin yanı sıra eşsiz turistik güzellikleri, tarihi mirasları olduğunu vurgulayan Aksaray Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Göktaş;

“Kentimizin birbirinden güzel turistik alanları var. Kapadokya denildiğinde ilk akla gelen şehir Nevşehir. Oysaki Kapadokya’nın başlangıcı bizim sınırlarımız içinde yer alıyor. Bunun yanı sıra başta Ihlara Vadimiz olmak üzere Tuz Gölü ve Hasan Dağı gibi birçok turistik ve tarihi alanımız bulunuyor. Bizim hedefimiz Aksaray’ın hem turizm hem üretim hem de lojistik açıdan gelişimini sağlamak. Kent olarak en büyük beklentilerimizden birini demiryolu oluşturuyor. Bizim 86 km’lik demiryolu bağlantı ağımıza ihtiyacımız var. Kentimizin demiryolunun gelmesiyle hızla seviye atlayacağına, İç Anadolu Bölgesi’nin yıldızı olacağına inanıyoruz. Aksaray, demiryolu ile Türkiye’nin geneline ve Mersin Limanı’na bağlanmış olacak. Bunun dışında organize sanayi bölgemiz çok hızlı gelişiyor. Aksaray’dan Türkiye’ye ve Türkiye dışında tüm dünyaya ihracat yapıyoruz. Demiryolunun gelmesiyle ihracat oranımız daha da artacaktır” dedi.

Dr. Halisdemir: “İş gücü yatırımcıların ilgisini çekiyor”

Buluşmada konuşan Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir şunları söyledi;

“Uygun iş gücü yatırımcılar için olmazsa olmazlardan birini oluşturuyor. Dolayısıyla uygun iş gücüne sahip olduğu için Aksaray yatırımcılar nezdinde bir çekim merkezi haline geliyor. Aksaray’ın turizm, üretim ve lojistik alanında büyük hedefleri var. Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı olarak şehirlerimizin nabzını tutuyoruz. Şehir temsilcimiz aracılığı ile iyi bilginin ve finansa erişimin Aksaray’a uzanması konusunda biz de çalışıyoruz. Aksaray’ın hedeflediği gibi İç Anadolu’nun yıldız kenti olması için kentin kurumsal ve finans kapasitesini geliştirmeye ihtiyacı bulunuyor. Vakıf olarak şehirlerdeki çalışmalarımızla finans dünyası ve reel kesimi ortak noktada buluşturmaya devam edeceğiz.”

Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Hakkında

1986 yılında Türkiye ekonomisinin liberizasyon sürecinde ihtiyaç duyduğu politika, kurum ve enstrümanların oluşturulmasına katkı verecek bir think tank olarak zamanın ekonomi ve finans dünyasının ileri gelenleri tarafından Finans Kulüp Derneği ismiyle kuruldu. 1995 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile vakıf statüsüne geçerek ve ismine ‘Türkiye’ eklenerek “Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı” adını aldı. Türkiye Finans Konseyi, İstanbul Finans Merkezi projesinin fikir geliştirme ve piyasa ile paylaşıma geçmesi çalışmalarında yer aldı. Vakıf toplantılarında bugüne kadar Başbakan ve Bakan düzeyinde birçok konuşmacı ağırlandı. Üyeleri arasında ilgili Bakanlar, Merkez Bankası, SPK ve BDDK başkanları, banka ve finans kurumu sahip ve yöneticileri yer aldı. Finans konusunda aydınlatıcı bilgiler, raporlar ve görüşler akademisyen ve piyasa katılımcılarının yer aldığı birçok fikir Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı platformlarında geliştirildi.

Son dönemki çalışmaları bir sivil toplum kuruluşu olma yönünde evrilerek Türkiye’nin finans kapasite ve becerilerinin geliştirilmesi ile finans profesyonellerinin etkileşimi ve gelişimi amaçlarını benimsedi. Vakfın Avrupa Birliği program destekleri ile önce “Gençler için girişimcilik” ve sonra da “Kobi Akademisi” projeleri hayata geçirildi. Finans Kulüp adıyla da bilinen Vakıf, üniversite öğrencilerine yönelik olarak da Genç Finans Kulüp inisiyatifini desteklemektedir. 81 ilde 81 temsilcilik kurma konusunda örgütlenmesini büyük oranda tamamlayan Finans Kulüp etkinlik alanını geliştirmektedir. Halihazırda finans profesyonelleri ve Türkiye’nin seçkin kurumları ile faaliyet ve projelerine devam etmektedir.

Vakıf Yönetim Kurulu: Önder Halisdemir (T.Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı), Aclan Acar (Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi), Cüneyt Sezgin (Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi), Emre Alkin (Altınbaş Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi), F. Fethi HİNGİNAR (Ytong A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı), Gaye Göker Braida (Global MD Portföy Yönetim A.Ş. Y.K. Başkanı), Halit Yıldız (Yönetim Danışmanı ), Meriç Uluşahin (Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi), Murat Yeşildere (Egon Zehnder Kıdemli Ortak), Semra Kuran (ING Bank Yönetim Kurulu Üyesi), Yusuf Gökhan Penezoğlu (Pezenoglu Law Firm Şirket Ortağı)

YORUMLAR
  1. blank Umut Yakın dedi ki:

    Binbirgece Aksaray Masalları çok dinleriz 16 senedir Demiryolu, Havaalanı, Ortaköy Duble yolu