DSİ yeni göletler inşa ediyor! Kırsal alanlar güçlenecek
Devlet Su İşleri hayvan içme suyu göletleri inşa ederek, kırsal kalkınmaya destek veriyor.
DSİ Genel Müdürlüğü, suyu doğru bir şekilde yöneterek içme ve kullanma suyu olarak insana, sulama suyu olarak toprağa ulaştırma hedefiyle çeşitli projeler üretmeye ve tesisler inşa etmeye devam ediyor. Bu çalışmalar, suyun zararlarını önlemek ve yaban hayatını korumak amacıyla da yürütülüyor.
1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle görevli olan DSİ, bugüne kadar birçok büyük projeyi hayata geçirdi. Dünyada ilk kez uygulanan projeler, en yüksek ve büyük barajlar, en uzun sulama kanalları ve içme suyu maksatlı tüneller gibi sayısız tesis, DSİ’nin başarıları arasında yer alıyor.
DSİ, sahip olduğu iş makineleri ve deneyimli operatörleri ile çevre düzenlemesinden kanal ve gölet temizliğine, tahkimattan dere ıslahına, kazıdan yol çalışmasına kadar geniş bir alanda hizmet veriyor. Küresel ısınmanın etkisiyle kaliteli ve temiz suyun önemi giderek artarken, mevsimsel yağışların azalması ve yaşanan kuraklık, bu ihtiyacı daha da artırıyor.
Özellikle kırsal bölgelerde hayvan üreticileri, yaz aylarında yeterli ve temiz içme suyuna ulaşmak için önemli mesafeler kat etmek zorunda kalıyor. Bu sorunu çözmek amacıyla, DSİ Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerinde toplam 13 adet Hayvan İçme Suyu Göleti inşa etti. Ayrıca, inşa aşamasında 1, planlama aşamasında ise 6 adet daha Hayvan İçme Suyu Göleti bulunuyor. Bu projeler, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerini destekleyerek kırsal alanların ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmesini hedefliyor.
