Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ebeveynler İçin Çocuğun Telefonunu Takip Artık Çok Kolay

Ebeveynler İçin Çocuğun Telefonunu Takip Artık Çok Kolay
Aksaray Anadolu AŞ
11 Ocak 2022 21:03

Çocuğumun Telefonunu Nasıl Takip Ederim?

Çağımızın modern gençleri artık akıllı telefonları olmadan yaşamayı hayal bile edemiyorlar ve internetteki hiçbir şeyi kaçırmamak için sürekli çevrimiçi takılıyorlar. Ebeveynler ise genellikle modern çağ değişikliklerine ayak uyduramazlar ve çocuklarının hayatlarındaki önemli gelişmeleri kaçırabilirler.

Bu yüzden günümüzde pek çok ebeveyn çocuğumun telefonunu nasıl takip ederim diye düşünmeye başladı bile.

Çocuk takip programı ile çocuklarınızı nelerden korumalısınız?

Akıllı telefonlar ve internet dünyası kullanıcılara sayısız içeriğe kontrolsüz erişim sağlamakta. Kullanıcı, çocuklar ve gençler olduğunda ise internet pek çok tehlike içermekte. Her ne kadar ebeveynler çocuklarını internetteki tehlikelere karşı uyarsalar da bazen gençler kendi bildiklerini yapabiliyorlar.

Ebeveynler çocuklarının telefonda nasıl vakit geçirdiğini öğrenmek için çocuğumu telefondan takip etme kullanmayı tercih edebilirler. Peki ebeveynler tarafından tercih edilen çocuk takip uygulamaları çocuklarımızı hangi tehlikelerden korur? Birlikte göz atalım.

Çocuğunuz:

  • Siber zorbalığa maruz kalabilir
  • Kumar sitelerine girebilir
  • Uyuşturucu gibi tehlikeli maddelere özenebilir
  • Kötü arkadaşlıklar edinebilir
  • Tanımadığı tehlikeli insanlarla iletişim kurabilir
  • Okulda kopya çekmeye yönelik içeriklere ulaşabilir
  • Cinsel istismara maruz kalabilir
  • Şiddet, intihar ya da evden kaçmaya özendiren içeriklere erişim sağlayabilir
  • Dolandırıcılar tarafından kandırılabilir ve kişisel bilgilerini yabancılarla paylaşabilir.

Eğer bir ebeveyn olarak çocuklarınızı yukarıda listelenen tehlikelerden korumak istiyorsanız mutlaka çocuğun telefonunu takip etmeli ve interneti kontrollü bir şekilde kullanmalarını sağlamalısınız.

Ebeveynler için en iyi seçenekler

Yukarıda teknoloji çağındaki çocuklar için internet dünyasındaki tehlikelerden bahsettik. Peki gençleri bu tür tehlikelerden korumak için ebeveynler neler yapabilir? Sizler için birkaç öneri derledik.

  • Ekran sürelerini planlayın

Çocuklarınızın gün boyunca akıllı telefon, bilgisayar ya da televizyon ekranında vakit geçirmesine izin vermektense kullandığı cihaz için haftalık ya da günlük bir süre limiti koyabilirsiniz. Ayrıca cihazda kullanabileceği uygulamaları da sınırlandırmayı düşünebilirsiniz.

  • Belirli internet sitelerini erişimi sınırlayın

Çocuğunuz yanlış bir bağlantıya tıklayabilir ve uygunsuz içeriklere ya da dolandırıcı sitelere yönlendirilebilir. Bu yüzden kullandığı cihazda yaşına uygun olmadığını düşündüğünüz sitelere erişimi kısıtlayabilir ve interneti daha güvenli kullanacağından emin olabilirsiniz.

  • Akıllı telefonların günlük yaşamdaki avantajlarını ve dezavantajlarını açıklayın

Çocuklarınıza girdikleri sitelerin güvenli olup olmadığını anlamaları için ipuçları verebilirsiniz. internette bir özel hayat olmayacağını ve paylaştıkları içeriklere dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatabilirsiniz. Yapacağınız açıklamalar ile çocuğunuzun medya okuryazarlığını benimsemesini sağlayabilirsiniz.

  • Kullanılan cihazdaki aktiviteleri kendiniz kontrol edin

Eğer sizinle her şeyi paylaşmadığından şüpheleniyorsanız çocuğun telefonunu takip etmeniz ve internette nasıl vakit geçirdiğini görmeniz gerekebilir. Onunla sosyal medyada arkadaş olarak paylaşımlarını ve etkileşimlerini de takip edebilirsiniz.

  • Ebeveyn kontrol uygulamaları ile aktivitelerini gözlemleyin

Çocuğumun telefonunu nasıl takip ederim diye düşünen ebeveynler için çocuk takip uygulamaları da oldukça yaygın kullanılıyor. Bu uygulamalar sayesinde ebeveynler çocuklarının cihazındaki bilgilere ve onların anlık konumlarına ulaşabiliyor.

Ebeveynler neden mSpy’ı tercih etmeli?

Çocuğum nerede ve kimlerle iletişim kuruyor diye düşünen ebeveynler için piyasada pek çok ebeveyn kontrol uygulaması bulunmakta. Anne babalar için en güvenilir ve en donanımlı çocuk takip programının ise mSpy olduğu kanıtlandı. Peki mSpy çocuğunu takip etmek isteyen ebeveynlere ne gibi hizmetler sunuyor? Sizler için listeledik.

  • Sosyal medya takibi: kimlerle konuştuğunu öğrenmek için Snapchat, Instagram ve Facebook gibi popüler sosyal medya hesaplarını görüntüleme.
  • GPS konum takibi: çocuğunuzun okula güvenli bir şekilde ulaştığından ve okuldan kaçmadığından emin olmak için konumunu görme.
  • Tarayıcı geçmişini görüntüleme: uygunsuz içerikli sitelere girip girmediğini ya da kumar, flört uygulamaları indirip indirmediğini kontrol etme.
  • Anahtar kelime uyarısı: Çocuğunuzun yasaklı bir kelimeyi tuşlamadığından emin olmak için anahtar kelime uyarısı alma.
  • Uygulama ve internet sitesi engelleme: Uygunsuz içeriklere erişimi önlemek için belirli site ve uygulamaları kısıtlama.

Bazen gençler hayatlarındaki gelişmeleri anne babalarıyla paylaşmak istemez. Ebeveynler ise sürekli onları gözetlediklerini fark ettirirse gençler kendilerini rahat hissetmez ve istedikleri şeyleri gizlice yapmaya başlayabilirler. Bu yüzden siz de ebeveynler olarak çocuğunuzun akıllı telefonu ve interneti güvenli bir şekilde kullanmasını istiyorsanız mSpy casus yazılımını mutlaka denemelisiniz.

Çocuğunuzun cihazına mSpy’ı kurarak onu tedirgin etmeden kendi cihazınızda yer alan kontrol paneli üzerinden çocuğun telefon aktivitelerini kolayca izleyebilirsiniz. İçinizi rahatlatmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Çocuğun telefonunu takip etmek için yazılım kurmak yasal mı?

Internet dünyasında genç kullanıcılar için tehlikeler gün geçtikçe artıyor. Casus yazılımlar ise tam tedirgin ebeveynlere göre. Peki bu şekilde çocuğun telefonunu takip etmek yasal mı?

Çocuğum nerede uygulaması ile çocuklarınızın cihazlarını izlemek tamamen yasal. Ancak yine de size cihazlarına takip uygulaması indirmeden önce şunu öneriyoruz ki çocuklarınızı siber güvenlik konusunda mutlaka bilgilendirin.

Sonuç

Çocuğunuzun akıllı telefonunu ve interneti güvenli bir şekilde kullandığından emin olmak mı istiyorsunuz?

Çocuğumu telefondan takip etmek istiyorum diyen ebeveynler için en kolay ve güvenilir seçenek, çocuğun telefonuna bir ebeveyn kontrol programı yükleyerek telefon aktivitelerini takip etmek. Anne baba olarak çocuğunuzu tehlikelerden uzak tutmak için siz de hemen mSpy’ı deneyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.