Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Engelli istihdamına büyük destek

Kendi işini kurmak isteyen engelliler ve engelli istihdamına yönelik projeler için İŞKUR 36 bin TL’ye kadar destek sağlayacak.

Engelli istihdamına büyük destek
Aksaray Anadolu AŞ
6 Haziran 2017 00:30

Kendi işini kurmak isteyen engelliler ve engelli istihdamına yönelik projeler için İŞKUR 36 bin TL’ye kadar destek sağlayacak.

Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına gerek istihdamı gerekse rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla İŞKUR tarafından 36 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanacak.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak geçmiş yılların aksine bu yıl çok sayıda engelli ve eski hükümlü vatandaşların Aksaray’dan bu hibe desteği ne yönelik yararlanması için İl Müdürlüğü’nde proje destek ofisi kurdu, bu proje destek ofisi ve profesyonel danışmanlık hizmeti ile engelli vatandaşlara kendi işlerini kurmaları noktasında bedelsiz danışmanlık hizmeti vermektedir.

ENGELLİ ZİRVESİNDE ALINAN KARARLAR HAYATA GEÇİYOR.

Ayrıca bu yıl Aksaray İlimizde faaliyet yürüten engelli dernekleri ile uygulamalı girişimcilik kursları kapsamında yaklaşık 100 engelli vatandaşımıza girişimcilik kursu verildi, Engelliler haftasında tertip edilen engelliler zirvesinde engelli istihdamı ve girişimciliği en önemli gündem başlıkları arasında yer almakta idi. Bu doğrultuda engelli platformları ile işbirliği içerisinde bir taraftan girişimcilik kursları uygulaması diğer taraftan proje destek ofisi çalışmaları ile engelli istihdamı ve girişimciliği önemseniyor.

Kendi işini kurmak ve engelli istihdamına yönelik projeler için verilen desteğin üst sınırı 36.000 TL olup son müracaat tarihi 12 Haziran 2017’dır. Ayrıca engelli ve eski hükümlü vatandaşları ile engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, iş yerleri, üniversiteler, belediyeler, kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler İŞKUR İl Müdürlüğü’nden temin edebilecekleri gibi www.iskur.gov.tr internet adresinden de başvuru rehberi ve formuna göre projelerini hazırlamaları ve 12 Haziran’da teslim etmeleri gerekmektedir.

Desteklenecek projeler;

1-) Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

2-) Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

3-) Engellinin iş bulmasında sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

4-) Engellinin işe yerleştirilmesi ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

5-) Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırıcı mesleki eğitimde yönelik projeler,

6-) Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.