Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları başlıyor

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları başlıyor
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mart 2021 16:44

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in engelli vatandaşların ve ailelerinin sosyal hayata katılımlarını artırmak adına seçim öncesinde vaat ettiği Engelsiz Yaşam Merkezi projesi hayata geçiyor.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak birçok çalışmaya imza atan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi için çalışmaların başlaması talimatını verdi.

Projelendirme ve ihale çalışmaları tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi projesinde inşaat çalışmalarının başlaması aşamasına gelindi. Toplamda 2500 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek olan tesis 2 kattan oluşacak. Engelli vatandaşların hoş zaman geçirebilecekleri kendilerini geliştirebilecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi projesi içerisinde 8 atölye bulunacak. Atölyelerde kâğıt katlama alanları, boyama alanları, bilgisayar salonları gibi alanlarda engelli vatandaşların atölyelerde kendilerini geliştirebilmeleri için etkinlikler düzenlenecek.

Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde yapılması planlanan 4 derslikte yapılacak kurslar ile engelli vatandaşların eğitimlerine destek olunacak.

Engelli vatandaşların ve ailelerinin spor yapabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri 2 adet spor salonu da tesis içerisinde hizmete sunulacak. Engellilerin bağımsız yaşam becerisine destek sağlayacak olan merkezde, seminer, tiyatro, konferans gibi toplu etkinliklerin yapılabileceği konferans salonu yer alacak.

Tesis içerisinde bulunan asansörler, kapılar, duşlar, lavabolar, kafeterya, revir ve sosyal donatı alanları engelli vatandaşların tek başlarına kolaylıkla kullanabilecekleri şekilde dizayn edilecek.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmak ve onların sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacı ile bir projenin inşaat çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Başkan Dinçer, Aksaray’da hayata geçecek olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin engellilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kompleks olduğunu belirtti. İnşaat çalışmalarının başlayacağının müjdesini verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.