Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

‘Evde temizlik ve bakım hizmeti’ gönüllere dokunuyor

‘Evde temizlik ve bakım hizmeti’ gönüllere dokunuyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Şubat 2020 21:38

Aksaray Belediyesi, “Evde Temizlik ve Bakım Hizmeti” projesi kapsamında yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Aksaray’da yaşayan yaşlı, engelli ya da ihtiyaç sahibi olan kişiler Aksaray Belediyesi ekiplerince evlerinde ziyaret ediliyor.

Şehir merkezinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 86 ailenin evlerine düzenli olarak 20 günde bir gidiyor. Evlerde başta ev içi temizlik olmak üzere, halı yıkama, cam silme, toz alma, mutfak temizliği gibi detaylı ev temizliği yapıyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayı asıl amaç edinen Aksaray Belediyesi ekipleri ailenin ihtiyaç durumuna göre alışverişini yapıyor ve sağlık problemi olan hastalar varsa bu hastaların durumlarını ilgili Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerine bildiriliyor.

Bir belediyenin vatandaşlarının her şartta yanında olması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Evren Dinçer, evde temizlik hizmetleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; ‘’Belediyecilik sadece sosyal donatı alanı yapma yâda yol yapmaktan ibaret değildir. Bizde Aksaray’da sosyal belediyecilik anlamında vatandaşlarımızın yanında olmak için ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Evde bakım ve Temizlik Hizmeti sunuyoruz. Güler yüzlü ekimiz, ihtiyaç sahibi aileleri sık sık ziyaret ediyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu proje sayesinde hayatlarını kolaylaştırdığımız insanlarımız var. Dinimiz, örf ve adetlerimiz yaşlı insanlara sahip çıkmayı, yardıma ihtiyaç duyan kişilerin elinden tutarak onları muhtaçlıktan kurtarmayı emreder. Toplumsal yaşamın vazgeçilmez kuralı da budur. Bakıma muhtaç insanlarımızın en büyük taleplerinden biri de temiz bir evde ve sağlıklı bir ortamda hayatlarını devam ettirmekti. Verilen hizmet sonrası, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayır duasını almak ise her şeye bedel.’’.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.