Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

GYİAD’dan öğretmenlere yönelik kılavuz bir çalışma

GYİAD Eğitim Çalışma Grubu, Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Grup, Türkiye’de sürdürebilir …

GYİAD’dan öğretmenlere yönelik kılavuz bir çalışma
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2021 23:36

GYİAD Eğitim Çalışma Grubu, Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Grup, Türkiye’de sürdürebilir kalkınma ve eğitime ölçülebilir somut katkı yaratmak amacıyla, öğretmenlere yönelik iki aşamalı bir eğitim için düğmeye bastı.

 

Öğretmenlerin dijital yönlerini geliştirmeyi ve eğitim dünyasına sürdürülebilir yetkinlikler kazandırmayı amaçlayan iki aşamalı çalışmanın ilki, 8 Mart Pazartesi günü Prof. Dr. Selçuk Özdemir ile gerçekleştirilecek Sürdürülebilir Kalkınma İçin Önce Sürdürülebilir Eğitim” konulu webinar olacak. 

 

Bu webinarı, 29 Mart tarihinde, Prof. Dr. Selçuk Özdemir’in katkılarıyla gerçekleşecek “App Inventor ile Uygulama Tasarımı’’ atölye çalışması takip edecek. MIT Üniversitesi (Massachusetts Institute of Technology) tarafından geliştirilen, akıllı telefonlar ve tabletler için uygulama geliştirmeye olanak tanıyan bir görsel programlama ortamı MIT App Inventor, blok tabanlı bir arayüze sahip. MIT App Inventor, programlama ortamı için herhangi bir kurulum gerektirmiyor ve geleneksel yöntemlerden çok daha kısa sürede uygulamalar geliştirmeyi sağlıyor. 

 

Her iki çalışma da Bilişim Garajı Kurucusu ve Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Özdemir’in katılımı ile gerçekleşecek. Yaklaşık 32 yıldır farklı platformlarda yazılım geliştirme tecrübesi olan Prof. Dr. Selçuk Özdemir, sekiz yıl önce yeni nesillerin bilişimle üretim becerisi kazanması için Çocuklar İçin Kodlama adında, alanında ilk olan bir kitap serisine imza attı. Özdemir, 6 yıldır Gazi Üniversitesi Teknopark’ta kurduğu eğitim Ar-Ge firması çatısı altında 5 yaş ve üzeri nesillere internet üzerinden bilişimle üretim ve sanat eğitimi çalışmaları düzenliyor. Özdemir, 2019 itibari ile 81 şehirde 150.000 öğrenciye ulaşan öğrenci sayısıyla alanının en büyük uzaktan eğitim platformu olan Bilişim Garajı ve Sanat Garajı’nın da kurucusu…

 

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu, program hakkında görüşlerini şöyle ifade etti: “Türkiye’de eğitim ve istihdam gibi alanlardaki ihtiyaçlara çözümler üretmek vizyonuyla hareket eden bir iş insanları kuruluşu olarak amacımız, istihdam ve kalkınmanın temel yapı taşı olan eğitim alanında, Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacak projeler oluşturmak ve hayata geçirmektir. Bu kapsamda Türkiye’de istihdam ve kalkınmaya ölçülebilir somut katkı yaratacak projeleri, üyelerimizin katkıları ve diğer şirket, kurum ve STK’lar ile iş birlikleriyle sonuca ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu iki aşamalı eğitim fikri de bu ihtiyaçtan yola çıkarak, GYİAD Eğitim Çalışma Grubumuz tarafından hayata geçirildi. Prof. Dr. Selçuk Özdemir’in çok değerli katkılarıyla yaratılan bu proje, bizim için büyük önem taşıyor. Vizyonumuz, bu tip projelerle alacağımız sonuçlar ve yaratacağımız farkındalık ile Türkiye’nin küresel çapta rekabetçi bir ekonomi olmasını sağlamak ve eğitim seviyesinin yükselmesine öncülük etmek.”

 

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.