Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Hafızlık Yarışması Bölge Birincisi Aksaray’dan

Hafızlık Yarışması Bölge Birincisi Aksaray’dan
Aksaray Anadolu AŞ
8 Eylül 2021 22:57

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencilerimizi motive etmek amacıyla Kız Kur’an kursu öğrencileri arası “Hafızlık Yarışması’nın İç Anadolu Bölge Finali” 07.09.2021 Salı günü,  Kayseri İl Müftülüğü konferans salonunda yapıldı.

Hafızlık Yarışması İç Anadolu Bölge Finali’nde konuşan Kayseri İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, “Ev sahibi olarak bütün misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bizler ev sahibi olmaktan çok mutluyuz. Bu yavrularımız bizim gönlümüzün ve başımızın tacıdır. Hepsi birinci ve hepsi bir inci diyoruz. Çocuklarımız için bir hedef koymalıyız. Şu anda zaman tebliğ değil temsil zamanıdır. Çocuklarımıza iyi örnek olmalıyız. Eylemlerimizle söylemlerimiz birbirini tutmalı. Eğer bu çocuklarımız hafız olduktan sonra ileriye yönelik din gönüllüsü olmak istiyorlarsa bunda siz değerli din gönüllülerimizin katkısı vardır. Olmak istemiyorlarsa da bunda yine bizim etkimiz vardır. Birinci olamayan çocuklarımız da yarışın devam ettiğini unutmamalı ve daha çok çalışmalıdır.” dedi.

Yarışmanın komisyon başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hamza Gökçe, komisyon üyeliğini ise Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ve Uzman Vaiz Dr. Cansever Dokuz yaptı.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu yarışmaya Aksaray’ı temsilen katılan Eskil İlçe Müftülüğüne bağlı Uzunlar Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Tuğba Sanlav birinci olarak 29 Eylül 2021 Çarşamba günü Hatay’da yapılacak olan Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.

Yarışma sonrası İl Müftülüğü tarafından yarışmaya katılan bütün yarışmacılara derecelerine göre çeşitli hediyeler verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.