Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Hasibe Yazgı, Engelli Anneler Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı

Hasibe Yazgı, Engelli Anneler Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Şubat 2018 21:00

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Aksaray Engelli Anneler Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı.

Piramit Kafede düzenlenen toplantıya Hasibe Yazgı, Aksaray Engelli Anneleri Derneği Başkanı Gülay Koz Öztürk, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Aksaray Kadın Girişimciler Başkanı İş Kadını Aysun Akkurt, ile engelli çocuklar ve anneleri katıldı.

Toplantıda Aksaray’da hayata geçirilecek olan “Hanımeli Pazarı” Projesiyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, hanımlara hitaben yaptığı konuşmada “şehrimize ve insanımıza sahip çıkabilmemiz için öncelikle kadınlarımıza sahip çıkmalıyız” mesajı ile Kadın Koordinasyon Merkezi’nin aile ve kadınlar için hayata geçirdiği projeler hakkında bilgiler verdi.

Hasibe Yazgı, mutlu aileler ve bilinçli toplum olmak adına kadınların güçlü ve daha fazla toplum hayatında söz sahibi olması için Kadın Koordinasyon Merkezi olarak ilk günden bu yana her zaman kadınlarımızla birlikte omuz omuza çalıştık. Kadını güçlü, sağlıklı bir toplum oluşturmak için geleceğimize yön verecek projelerimizde öncelikle kadınlarımıza yönelik destek çalışmaları yaptık ve bu çalışmalarımızda ‘ben değil, biz’ olarak STK’lar başta olmak üzere herkesten destek aldık” dedi.

“ Kadınların elinin değdiği her yerin, yapılan her işin daha güzel olacağı inancımızla çalışmalarımızı yürütmekteyiz’ diyen Hasibe Yazgı, “Hazırladığımız ve çok yakın bir tarihte hayata geçireceğimiz “Hanımeli Pazarı” projemizde de yine kadınlarımız, evde ürettikleri ve bazen bir fırsat olsa, bir imkân verilse de emeğimi kazanca dönüştürebilsem dediği el emeği göz nuru işlerini bu pazarda satışa çıkararak ev ekonomilerine katkı sağlayacak “dedi.

Kadınların yılmadan çalışıp en güzelini üreteceğine inandığını dile getiren Hasibe Yazgı, Sevgili eşim ve Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt’un da desteği ile kuracağımız “Hanımeli Pazarı” özellikle ev hanımlarımızın iş hayatına atılmasında bu imkânı sunacak kadınlarımızın önünü açacak Bu projeyi çok önemsiyoruz ve en iyi şekilde yapmayı düşünüyoruz. Bunun için geçtiğimiz hafta içerisinde (TOBB) KGK Başkanımız Aysun Akkurt ile birlikte Adana ve Mersin’de çok uzun yıllardır kurulan Kadın Pazarlarını ziyaret ettik orada hem kadınlarımızla hem de yetkililerle görüşmeler yaparak nasıl bir yol izleyeceğimize karar verdik. Ön çalışmalarımızı tamamladığımız projede Aksaray’da pazarımızın adını kadınlarımızın da zarafetini simgeleyen bir isim olması dolayısıyla “Hanımeli Pazarı” olarak belirledik.” ifadelerini kullandı.

Hasibe Yazgı, Ev Hanımlarının ev ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için Cumartesi Pazarı Pazar alanın da “Hanımeli Pazarı” kurulması yönünde çalışmalara başladıklarını söyledi. Hanımeli Pazar’ının oluşturulmasını güzel bir imkân olarak değerlendiren Hasibe Yazgı, toplantıya katılan engelli annelerinden “Hanımeli Pazarı” projesine katılarak destek vermelerini istedi.

Hasibe Yazgı yaptığı konuşmanın ardından engelli anneleri ile tek tek görüşerek sorunlarını dinledi ve çözüm üretilmesi konusunda elinden gelen gayreti göstereceğini kaydetti.

Bu arada Engelli çocuklar ve annelerinin Mart ayı içinde Umre ziyareti gerçekleştirmek için Kutsal topraklara gideceği kaydedildi.

Aksaray Engelli Anneleri Derneği Başkanı Gülay Koz Öztürk’te, kendilerine her zaman destek olan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt’a kendilerini yalnız bırakmadıkları ve her zaman yanlarında oldukları için tüm Engelli Anneleri adına Teşekkür etti. Öztürk, Aksaray’da ki tüm engelli annelerini “Hanımeli Pazarı” Projesine katılmaya ve destek vermeye davet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.