Dolar 32,5568
Euro 34,9352
Altın 2.426,52
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Hava sporları ilgi gören bir branş haline geliyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehrin hava sporları bakımından barındırdığı potansiyelin gelişmesi adına yapılan çalışmaların kıymetli olduğunu söyledi ve her geçen yıl Aksaray’ın önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirtti.

Hava sporları ilgi gören bir branş haline geliyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ekim 2021 09:15

Rektör Şahin, Aksaray Hava Sporları Derneği (AKHAS) Başkanı Rasim Gül’ü ziyaret etti. ASÜ-AKHAS iş birliğinin değerlendirildiği ziyarette kısa bir açıklama yapan Şahin, küçük de olsa bir hedefe yönelik atılan adımların önemine dikkat çekti.

Hava sporları alanında Aksaray’ın yıllar içinde daha anlamlı bir noktaya geldiğini ve ilerleyişin sürdüğünü dile getiren Prof. Şahin, “Etkinlik sayısı artıyor, branşla ilgilenenlerin sayısı artıyor, yeni sporcular katılım sağlıyor… Yani önemli bir farkındalık oluşuyor. Elbette bir takım çalışmaların daha yoğun şekilde yapılabilmesi için bir ekosistemin de oluşması gerekiyor. Şehrimizde bunun da altyapısı şekillenmeye başladı. Hedef kitleyi genişletmeye dair her çalışmaya mümkün olan tüm katkıyı vermeye hazırız. Bir, sıfırdan büyüktür. Her adımı çok kıymetli buluyoruz” dedi.

AKHAS Başkanı Rasim Gül ise branşın en üst düzeydeki uluslararası etkinliklerini Aksaray’da yapmak istediklerini belirtti. Hedeflerinin Süper Kupa müsabakalarını almak olduğunu söyleyen Gül, “Hava sporları her geçen gün daha çok ilgi görüyor ve uluslararası düzeyde önemli bir izleyici kitlesine sahip. Süper Kupa gibi bir etkinliğin şehirde olması Aksaray’ımızın tanıtımı açısından da çok değerli olacaktır. Bunun sağlanabilmesi için yapılması gereken çalışmalar var. Biz de her fırsatta bunları anlatıyoruz” dedi.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Branş Başkanı ve Yamaç Paraşütü İl Temsilcisi Abdullah Kahraman da, şehirde bugüne kadar yapılan ulusal ve uluslararası faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz, ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Lalehan Akyüz ve AKHAS Başkan Yardımcısı Hülya Turgut Kılcı da katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.