Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Kapadokya balon turlarında rota Aksaray’a çevriliyor

Kapadokya balon turlarında rota Aksaray’a çevriliyor
Aksaray Anadolu AŞ
18 Eylül 2022 12:08

Ihlara Vadisi, Hasandağı’nın muhteşem manzarası, Belisırma ve Selime peri bacalarının eşsiz güzelliği hayran bırakıyor.

Ihlara Vadisi, Hasandağı’nın muhteşem manzarası, Belisırma ve Selime peri bacalarının eşsiz güzelliği hayran bırakıyor.

-Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “8 firma balon turları için uçuş izni aldı. 2023’de uçuşlar Ihlara Vadisi üzerinden düzenli şekilde başlayacak”

Kapadokya ile özdeşleşen balon turları Aksaray’da yeniden başlıyor. Nevşehir ve Kayseri’de yapılan balon turlarında yeni rota Aksaray’a çevrilirken dünyaca ünlü Ihlara Vadisi, Hasandağı ile Belisırma ve Selime Peri bacaları balon turlarında büyük ilgi görüyor.

İstanbul’dan gelen bir grup ile balon uçuşuna katılan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; Ihlara kanyonun gizli kalan güzelliği, Hasandağı’nın ihtişamı, Selime katedrali ve peri bacalarının eşsiz güzelliğinin bir arada görüldüğünü söyledi.

8 balon firmasının Aksaray’da uçuş için izin aldığını aktaran Vali Aydoğdu; “Aksaray’da birden fazla uçuş noktası ve gezi güzergâhının belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Aksaray’ın keşfedilmeyi bekleyen turizm bölgelerinde balon turlarına katılan turistler bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalıyor. Bu noktada özellikle 2023 yılından itibaren düzenli balon turları ile uçuşların artmasını bekliyoruz’ dedi.

-Ihlara’dan düzenli uçuşlar önümüzdeki yıl başlıyor

Aksaray’da balon turlarının daha önce başladığını ancak pandemi nedeniyle uçuşlara ara verildiğini belirten Vali Aydoğdu; “İstanbul’dan gelen misafirlerimizle birlikte Ihlara vadisinde uçuşlarımız başlattık. Kapadokya bölgesinde Nevşehir’de Aksaray Ihlara ile Kayseri’de uçuşlar devam ediyor. Aksaray’da gelecek yıl daha düzenli bir şekilde Ihlara’dan uçuşlar yapılacak. Burada gerçekten çok güzel bir manzara var. Buranın diğer uçuş alanlarından farkı şu; dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Ihlara Vadisi üzerinden balon ile seyahat ediyorsunuz. İnanılmaz keyifli. Bu farklılığı herkesin görmesi istiyoruz” dedi.

Hava şartlarının balon uçuşlarında büyük önem taşıdığını aktaran Sıcak Hava Balon Pilotu Süleyman Karakaya’da yaptığı açıklamada “Hava atmosferi burada mükemmel ve 3-4 kilometrelik bir güzergâhta Selime Katedraline doğru uçuyoruz. Kalkış yapılan noktadan vadi içinden çıkıldığında rüzgâr bizi ‘S’ çizerek Selime Katedraline doğru götürüyor. Dünyanın hiçbir yerinde ‘S’ seklinde uçuş sağlayan bir yer yok. Bu da uçuşumuzun daha uzun olması ve daha cazip hale getiriyor. Kapadokya bölgesinden burada uçmak daha uygun çünkü yeni bir bölge olduğu için Aksaray’da uçuşlar 100 Euro daha uygun. Bu da balon turuna katılmak ve yeni güzellikler keşfetmek isteyenler için daha cazip oluyor.’ dedi.

Vali Hamza Aydoğdu güneşin doğumunun ardından Yaprakhisar Köyü üzerinden geçerken kendilerine el sallayan vatandaşların kahvaltı davetine karşılık vererek; “İnişe geçiyoruz, kahvaltı hazırsa geliyoruz’ yanıtını verdi.

Bölgede balon uçuşlarının başlamasını memnuniyetle karşılayan yöre halkı Aksaray’ın doğal güzelliklerinin keşfedilmeyi beklediğini balon turları ile turizm çeşitliğinin artacağı görüşünü dile getirdiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.