Dolar 32,5025
Euro 34,8826
Altın 2.437,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 22°C

Karaüzüm: Aksaray’da sarı muhalefet İYİ Parti’dir

Karaüzüm: Aksaray’da sarı muhalefet İYİ Parti’dir
Aksaray Anadolu AŞ
24 Eylül 2022 19:55

Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm Aksaray’da sorunları dile getiremeyen muhalefet olduğunu söyledi.

Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm Aksaray’da sorunları dile getiremeyen muhalefet olduğunu söyledi.

Her hafta farklı konu ve konuk ile Aksaray’da gündemi belirleyen söz konusu Aksaray programının son konuğu Türkiye’nin en genç siyasi partisi unvanını elinde bulunduran Zafer Partisi’nin kurucu il başkanı Resul Karaüzüm oldu.

Karaüzüm Harun Atalay moderatörlüğündeki programda Hikmet Recep Turan ve Nazmi Çalışkan’ın sorduğu soruları yanıtlarken Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy’un katıldığı bir programda kendisine söylediği sözlerden dolayı cevap verdi.

Yerel siyaset ve daha çok muhalefetin yetersizliğini eleştiren Karaüzüm programda yaptığı açıklamalarında; “17 Mayıs’ta kurucu il başkanı olarak atandım ve 28 Haziran’da kısa bir süre içerisinde il kongremizi gerçekleştirdik. Türkiye’nin en hızlı teşkilatlanan partimizin içerisinde en hızlı ili ve il başkanı biziz. Aksaray’da da Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir muhalefet vardı ancak bu muhalefet cılız kalıyordu, yeterince başarıya ulaşmıyordu. Bunun nedenini de şuna bağlıyorum kendi ittifakları içerisinde samimiyetsiz bir durum vardı. Biz Aksaray’ın siyasetine girdikten sonra tepkiler gelmeye başladı. Bazı iddialarımızı gazeteciler aracılığıyla beyan ettik. Bir televizyon programında AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’u izledim. Burada Sayın Hüseyin Altınsoy benimle ilgili birkaç konuya değiniyor. Bana acemi siyasetçi dedi. Onlara göre biz bazı konularda acemiyiz diyelim. Bir de Aksaraylı olmadığımı söyledi. Burada Aksaraylı olmadığım konusunda çok ince bir ayrıntı ve ince bir mesaj olduğu kanaatindeyiz, parti ve şahsım olarak. Konu şu; Sayın Rektör ben Aksaray aşığıyım dedi. Aslında burada mesaj bana değil rektöre veriliyor. Sen siyasi bir konuya karışırsan Aksaray üzerinden sana yürürüz diyor.

İYİ PARTİ VARLIĞI İLE YOKLUĞU BİR OLAN PARTİ

İYİ Parti’nin Aksaray’daki siyasetine baktığımız zaman varlığı ile yokluğu bir olan partidir. Var olmasının bir nedeni yok. İYİ Parti’nin vekili var ancak bizim kadar iyi muhalefet yapamıyor. Söz gelimi Akşener’in Aksaray ziyaretinde ele aldığı konular zaten bizim ele aldığımız konular. Ben İYİ Parti’nin il başkanı olsaydım bundan esef duyardım. Bu bize ihtiyaç olduğu anlamına geliyor. Biz olmayan bir ihtiyaçtan doğmadık. Biz Türk milletinin Türk devletinin sorunlarını gündeme taşımak için ortaya çıktık. Siyasi arenadaki ihtiyacın en güzel yanıtını Türk milleti verdi. Bizim şu anda Türkiye genelindeki oy oranımız yüzde 9’a, Aksaray’daki oy oranımızda 6,9’a yükseldi. 3 aylık bir teşkilatınız. 18-25 yaş arasında Türkiye’de birinci partiyiz. Gençler daha fazla ilgi duyuyor. Sığınmacı ve kaçakların oluşturduğu suç oranlarının artışından etkilenmek istemeyen gençler Zafer Partisi diyor. Torpille karşılaşmak istemeyen gençler Zafer Partisi diyor. Biz korkusuzlar hareketiyiz.

Muhalefete muhalefet etmek konusuna açıklık getirelim. Biz saray rejimine karşı bir partiyiz. Aksaray’da beklenen muhalefetin olmaması iktidarı güçlendirmişti. Aynı durum genel içinde geçerli. Biz muhalefetin de görmediklerini gösteriyoruz. Gelen para giden para olarak açıklanıyor.

Bununla ilgili yanlış açıklandığından dolayı ceza alıyorlar. Bu kapıyı kilitleyip anahtarı paspasın altına koymaktır. Aksaray’da özellikle sarı muhalefet İYİ Parti’dir.

Aksaray’ın halkının sorunlarını, gerçek gündemini bir nebze CHP gündeme taşımaya çalışmıştır. Diğer taraftan Ayhan Erel ve Cengiz Aydoğdu’nun ilişkisi abi kardeş ilişkisinde ise işte bu tamamen sarı muhalefettir.

Türkiye sessiz bir istila ile karşı karşıya. 13 milyon sığınmacı ve kaçağa bakıyoruz. Bugün bunların oluşturmuş olduğu tehditleri genel başkanımız e yetkili ağızdan anlatıyor. Bizim bunlara harcadığımız para 145 milyar dolar değerinde. Başka ülkelere yaptığımız yardımlar 70 milyar dolar. Yurt dışından kredi kullandırılan ve batmasın diye kurtarılmaya çalışılan elektrik dağıtım şirketlerinden dolayı 3 kat elektrik ödüyoruz. Yandaş şirketlere harcanan 128 milyar dolar var. Biz sarı muhalefet değiliz, başkasına benzemeyiz. Ekonomik sorunlar suç oranlarını da arttırıyor” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.