Dolar 32,5326
Euro 34,8924
Altın 2.442,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Kırgız Belediye Başkanı ve İş insanları Aksaray’a geldi

Kırgız Belediye Başkanı ve İş insanları Aksaray’a geldi
Aksaray Anadolu AŞ
29 Eylül 2022 13:39

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’a gelen Kırgız Cumhuriyeti Işık Göl ili Karakol Belediye Başkanı Ermat Camayev ve beraberinde Kırgız iş insanlarından oluşan heyeti şehirde ağırladı.  

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’a gelen Kırgız Cumhuriyeti Işık Göl ili Karakol Belediye Başkanı Ermat Camayev ve beraberinde Kırgız iş insanlarından oluşan heyeti şehirde ağırladı.

Kırgız Cumhuriyeti Işık Göl ili Karakol Belediye Başkanı Ermat Camayev, Belediye yetkilileri ve beraberinde Kırgız iş insanlarından oluşan heyet; Belediye hizmetlerinin sunumunda, çevre ve şehircilik uygulamalarında, belediyenin altyapı, üstyapı, sosyal, kültürel yatırımları ve projelerin planlanma, uygulama aşamalarını görmek ve iki ülke arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesini sağlamak için Aksaray’a geldiler.

Kırgız Cumhuriyetinden gelen misafir heyeti Belediye Başkanlık makamında ağırlayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Kırgız dostlarımızı şehrimizde görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” diyerek belediye çalışmaları, yatırım ve projeler hakkında heyete bilgi verdi.

Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray’ın Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu ve birçok medeniyetin izlerini taşıdığını söyleyerek şehirde sosyalden kültüre, altyapı-üstyapıdan şehircilik alanına kadar, toplumun ihtiyaç ve beklentilerine göre yatırım ve hizmet sunumu yapıldığını aktardı.

Aksaray Belediyesi’nin akıllı şehirler uygulamasından bahseden Başkan Dinçer, “Şehrimizde mevcut kaynakları verimli kullanarak, halkımıza en iyi hizmeti sunmak istiyoruz. İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla şehrimize değer katan projeler hayata geçiriyoruz. Siz Kırgızlı kardeşlerimizde belediyecilik ve şehircilik uygulamaları ile sosyal, ticari, kültürel ilişkilerimizi güçlendirmek için her türlü işbirliğine hazırız.” mesajı verdi. Başkan Dinçer, Kırgız heyetini belediye hizmet alanlarına davet etti.

Karakol Belediye Başkanı Ermat Camayev ve beraberindeki iş insanlarından oluşan heyet; Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi, Toplama Ayırma Tesisi, Entegre Katı Atık ve Depolama Tesisi, Necmiye Hatun Kadın Aktive Merkezi, Nuri Yazıcı Kitap Konağı, Azmi Milli Müzesi, Zinciriye Medresesi ve şehrin tarihi turistlik mekanlarını ziyaret ettiler.

Ziyaretten sonra Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile bir araya gelen Kırgız heyeti, Aksaray’da bulunmaktan ve kendilerine gösterilen misafirperverliğinden çok memnun kaldıklarını söylediler. Aksaray’da gördükleri belediyecilik hizmetlerini kendi kentlerinden uygulayacaklarını belirten Karakol Belediye Başkanı Ermat Camayev, Aksaray’da en çok kadın aktivite merkezlerini, kitap konaklarını, toplama ayırma tesisine hayran kaldıklarını söyledi.

Karakol Belediye Başkanı Ermat Camayev, beraberindeki heyet ile şehirden ayrılmadan önce Başkan Dinçer’i Kırgızistan’a davet etti. Başkan Dinçer, belediye hizmetleri ve uygulamalarında Aksaray’ı örnek alan Kırgız heyetine teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.