Dolar 32,4658
Euro 34,7315
Altın 2.441,46
BİST 9.926,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Kök hücre ve doku mühendisliği çevrimiçi sempozyumda tartışıldı

Dünyada büyük bir yankı uyandıran kök hücre çalışmaları ve uygulamalarının tartışıldığı ‘Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Sempozyumu’ 27-28 Şubat …

Kök hücre ve doku mühendisliği çevrimiçi sempozyumda tartışıldı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2021 18:48

Dünyada büyük bir yankı uyandıran kök hücre çalışmaları ve uygulamalarının tartışıldığı ‘Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Sempozyumu’ 27-28 Şubat tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. İstinye Üniversitesi’nin düzenlediği sempozyumda Türkiye’den ve dünyadan alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer aldı. Sempozyum kapsamında ayrıca Doku Mühendisliği ve 3D BioprintingÇalıştayı da gerçekleştirildi.

İstinye Üniversitesi’nin Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği ile birlikte düzenlediği ‘Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Sempozyumu’ 27-28 Şubat tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Kök hücre ve doku mühendisliği alanında önde gelen isimlerin katıldığı sempozyumun ilk gününde, pre-klinik ve klinik çalışmalarda, nörodejeneretif hastalıklarda, diş hekimliğinde ve Covid-19 tedavisinde mezenkimal kök hücrelerin önemi tüm yönleriyle değerlendirildi. İkinci gününde gerçekleşen oturumlarda ise kök hücrelerin doku mühendisliğindeki kullanım alanları, 3D biyoyazıcı uygulamaları ve Nobel ödülü alarak gen düzenleme çalışmalarına farklı bir boyut kazandıran CRISPR teknolojisinin kök hücrelerdeki kullanımı, her biri alanında uzman bilim insanları tarafından ele alındı.

Türkiye’den ve dünyadan uzmanlar katıldı

Disiplinler arası iletişim ve iş birliği ortamını artırmaya katkı sağlayan sempozyumda, Türkiye’den ve dünyadan alanında uzman davetliler konuşmacı olarak yer aldı. Kök hücre ve doku mühendisliği alanlarında gerçekleşen bilimsel gelişmelerin tüm yönleriyle konuşulduğu etkinlikte, katılımcıların 3D Doku Mühendisliği konusunda temel bilgilere sahip olduğu ve biyoyazıcılarda baskı uygulamalarının yapılma süreçlerini izledikleri Doku Mühendisliği ve 3D BioprintingÇalıştayı da gerçekleştirildi.

“Tıbbın geleceğinde kök hücre tedavileri var”

İstinye Üniversitesi Rektörü ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Erdal Karaöz, Türkiye’deki bilim insanlarının da uluslararası arenada ses getiren klinik öncesi ve klinik çalışmalara öncülük ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Kök hücre tabanlı hücresel tedaviler ölmüş dokuyu tamir etmek ve yenilemek amacıyla yapılan uygulamalar. Bu amaçla son 15 yıldır dünyanın birçok gelişmiş ülkesi kök hücre esaslı tedaviler konusunda hem yoğun çalışıyor hem de ciddi yatırımlar yapıyor. Dünyada büyük bir yankı uyandıran kök hücre çalışmaları ve uygulamaları, son yıllarda hem bilim insanlarını, hem de hastaları en fazla heyecanlandıran konulardan biri. Kök hücre ile tedavi yöntemleri bulunduğumuz yüzyılda tıp alanındaki en önemli buluşlardan biri olarak kabul ediliyor. 27-28 Şubat tarihlerinde düzenlediğimiz ‘Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Sempozyumu’nda tıpta önemli bir yeri olan kök hücre ve doku mühendisliği alanındaki çalışmaları ele aldık. Pandemi koşulları nedeniyle sempozyum çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Türkiye ve dünyada bu çalışmalara önemli katkılar sağlayan uzman isimlerin katıldığı bu önemli sempozyumun düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.