Dolar 32,5835
Euro 35,0278
Altın 2.460,78
BİST 9.796,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

ÖRAV’dan Aksaray’daki öğretmenlere seminer

Garanti BBVA’nın kurucusu olduğu Öğretmen Akademisi Vakfı’nın hayata geçirdiği web semineri serisi ‘Mesafe Tanımayan Öğretmenler’, Aksaray’daki öğretmenlerle yapıldı.

ÖRAV’dan Aksaray’daki öğretmenlere seminer
Aksaray Anadolu AŞ
21 Mayıs 2021 00:30

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla, Garanti BBVA’nın 2008 yılında kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), pandemi sürecinde de öğretmenleri desteklemeyi sürdürüyor. ‘Mesafe Tanımayan Öğretmenler’ çevrim içi seminerler serisi;  ÖRAV’ın uzaktan eğitim platformu olan eKampüs üzerinden gerçekleştiriliyor. Klasik bir seminer düzeninden farklı olarak, katılımcıların etkin bir şekilde yaparak-yaşayarak sürece dâhil oldukları eğitim; öğretmenlerin uzaktan ve harmanlanmış eğitim sürecini en etkin şekilde yöneterek, fark yaratmasını sağlayacak kazanımlar sunuyor.

81 ilde, Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte 17 konu başlığı belirlendi

‘Eğitimde değişime uyumlanabilmek ve değişimi yönetmek’, ‘Uzaktan eğitimde öğrenmeyi tasarlamak ve yönetmek’, ‘Çözüm odaklı iletişim’, ‘Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek’, ‘Sorun çözücü yaklaşım ile hikaye ve masal anlatıcılığı’, ‘Uzaktan eğitimde motivasyon ve sınıf yönetimi’, ‘Uzaktan eğitimde öğretmen-veli iş birliği’ gibi 17 ayrı konu başlığından oluşan seminerler serisi, yıl boyunca 81 ilde yapılacak. Konu başlıkları, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılan iş birliği ile her ildeki öğretmenlerin ihtiyaçları baz alınarak belirlendi.

Aksaray’daki 250 öğretmenle “‘Sorun Çözücü Yaklaşım ile Hikâye ve Masal Anlatıcılığı’” konusu ele alındı

Gerçekleştirilen seminerde ‘‘Sorun Çözücü Yaklaşım ile Hikaye ve Masal Anlatıcılığı’’ eğitimi verildi. Gönüllü olarak kayıt yaptıran ilk 250 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte,

öğretmenlerin pandemi sürecinde öğrencilere yaklaşımında sorun çözücü yöntem olarak yararlanabilecekleri masal ve hikâye teknikleri paylaşıldı.

ÖRAV Hakkında

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) eğitimin en önemli odak noktalarından olan öğretmenlerimizin özel bilgi, beceri ve tutum gerektiren bir meslek olarak toplum algısında hak ettiği değere ulaşmasına ve onların geleceğe yön veren kuşakların çağdaş ve sağlıklı bir dünya yaratabilmeleri için yetiştirilmesinde liderlik etmelerine katkı sağlamak amacıyla Garanti BBVA tarafından 2008 yılında kuruldu.  21. yüzyılın gerektirdiği zihinsel, sosyal, duygusal ve dijital becerilere sahip bireylerin yetiştirilmesinde sorumluluk üstlenen öğretmenlerin kendilerini sürekli geliştirebilecekleri ortamlar yaratan ÖRAV, bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinde 190.000 öğretmene ulaştı.

ÖRAV’ın devam eden projelerinin yanı sıra, tamamlayıcı bir sürekli eğitim ve bilgi paylaşım platformu olarak geliştirilen ve 120 binden fazla kayıtlı kullanıcısı olan “eKampüs Uzaktan Eğitim Platformu”  Şubat 2019 itibariyle yenilenerek kullanım kapsamını zenginleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.