Dolar 32,5849
Euro 34,8423
Altın 2.417,24
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’den Aksaray ziyareti

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın daveti üzerine Aksaray’a gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin Aksaray’a hayran kaldı.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’den Aksaray ziyareti
Aksaray Anadolu AŞ
7 Eylül 2017 19:01

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın daveti üzerine Aksaray’a gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin Aksaray’a hayran kaldı. Şehrimizin tarihi turistik alanlarını eşiyle birlikte ziyaret eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Aksaray’ın Ihlara Vadisiyle, tarihin ilk yerleşim yerlerinden olan Aşıkhöyük kazı alanıyla ve ipek yolu üzerinde ticaret kervanlarıyla konakladığı tarihi kervansaraylar ve hanlarla zengin bir tarihi elinde bulundurduğunu ifade etti.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve eşini Aksaray’da ağırlayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı, misafirlerine Aksaray tarihini anlattılar. Ardından il Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan eşliğinde sırasıyla Ağzıkarahan, Saratlı Beldesindeki Kırkgözler yeraltı şehri, Kızılkaya Köyü yakınlardaki tarihin ilk yerleşim yerlerinden olan Aşıkhöyük kazı alanı, Kapadokyanın giriş kapısı Selime Katedrali, Ihlara Vadisi, Güzelyurt İlçesinde Kızlar manastırı olarak bilinen dik kayalar üstüne taş oymalı olarak inşa edilen Yüksek Kilise, yine aynı ilçenin içerisinde yer alan Küçük Ayosofya diye bilinen Kilise Camisini ziyaret ettiler.

Başkan Yazgı ve Eşi Hasibe Yazgı, misafirleri ile 392 merdivene sahip geçmiş tarihlerde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Dünyanın 2. büyük kanyon Vadisi Ihlara Vadisi içerisine inerek vadi içerisinde 3 kilometrelik parkurda yürüyüş yaptılar. Vadi içerisinde yer alan taş oyma kiliseleri ve vadi içinde barınma için yapılan oyma yerleşim alanlarını ziyaret ettiler.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Aksaray’ın kültür ve tarih şehri olduğunu söyledi. Aksaray’ın; Orta Anadolu’da zengin bir tarihi elinde bulundurduğunu dikkat çeken Başkan Dr. Kenan Şahin, Aksaray’ın mutlaka gezip görülmesi gereken şehirler arasında olduğunu aktardı.

Daha sonra Zinciriye Medresesine Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte geçen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Medresenin tarihi hakkında bilgiler aldıktan sonra kütüphanede öğrencilerle sohbet ettiler.

Ziyarete ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, günün anısına Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e hediyeler verdi.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ailesiyle birlikte kendisini ağırlayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı teşekkür ederek ziyaretten çok memnun kaldığını ifade etti. Başkan ve ailesini Pendik’e davet etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.