Dolar 32,5748
Euro 35,0148
Altın 2.432,32
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Polis Haftası etkinlikleri şehitlik ziyareti ile başladı

Polis Haftası etkinlikleri şehitlik ziyareti ile başladı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Nisan 2022 18:16

Aksaray’da, Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları şehitlik ziyareti ve anma töreni ile başladı.

Aksaray’da, Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları şehitlik ziyareti ve anma töreni ile başladı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ve Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde çeşitli program ve etkinlikler düzenlendi.

Kutlamanın ilk programı Aksaray Şehitliğinde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Polisler ve POMEM öğrencileri tilavetin ardından yapılan duayla birlikte şehitlerin kabirlerini ziyaret etti. Şehit yakınları ve gazilerle birlikte başta Şehit Emniyet Müdürü Önder Güzel’in kabrine karanfil bırakıldı. Ardından tüm şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakılırken, şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu anıtların başında salavatlarla dualar edildi.

Günün anlam ve önemini belirten bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, “Polis Haftasında en çok sevindiğimiz durum teşkilatımızın onur, şeref ve haysiyeti ile yaşarken, bu vatan için kendilerini feda etmiş evlatlarımızın hatırlanmasıdır. Onlara bir nebze olsun yakın olmak bizi çok mutlu etti. Başlangıçta hepimiz, herkes buraya geldi ama asıl aslanlar burada yatıyor. Şimdi biz onlara geldik. Selam vermeye geldik sizde bizleri yalnız bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.