Dolar 47,0390
Euro 53,5927
Altın 6.074,29
BİST 14.092,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Açık
Aksaray
32°C
Açık
Pts 33°C
Sal 31°C
Çar 30°C
Per 31°C

Rektör Arıbaş: Atatürk, milletin istikbal yolunu bilim ve akılla çizdi

Rektör Arıbaş: Atatürk, milletin istikbal yolunu bilim ve akılla çizdi
9 Kasım 2023 09:21

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümü münasebetiyle bir anma mesajı yayımladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının mimarı olduğunu, onun önderliği ve örnekliğinde inşa edilen milli egemenliğin 100 yaşına eriştiğini söyleyen Rektör Arıbaş, vatan, millet ve bağımsızlık uğruna verilen mücadeleyi ve bu asil mücadelenin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü asla unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.

Ulu Önder Atatürk’ün Türk milletinin ikbal ve istikbal yolunu akıl, bilim ve kararlılıkla çizdiğini, zor ve imkânsız görülen şartlar içinde dahi bağımsızlık idealinden vazgeçmediğini dile getiren ASÜ Rektörü Arıbaş, “O, siyasi ve ekonomik bağımsızlık, ileri bir demokrasi ve bilimsel temeller üzerinde büyüyen bir Türkiye idealindeydi. Bugün de bizler aynı idealler doğrultusunda ilerliyor, Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’i ilelebet yaşatmak için çalışıyoruz. Dünyanın en saygın ülkelerinden birisi olan vatanımız için fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirerek, yarınların göz aydınlığı, mazlumların umudu ve milletlerin ilhamı bir Türkiye için var gücümüzle üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Rektör Arıbaş, mesajını şu şekilde tamamladı: “Ulu Önder Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde rahmet, minnet, şükran ve dualarla anıyor; derin bir saygıyla yâd ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.