Dolar 32,4270
Euro 34,8896
Altın 2.436,88
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 20°C

Rektör Arıbaş, Sağlık Okuryazarlığı Çalıştayına katıldı

Rektör Arıbaş, Sağlık Okuryazarlığı Çalıştayına katıldı
Aksaray Anadolu AŞ
20 Kasım 2023 11:34

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) ev sahipliğinde “Sağlık Okuryazarlığı Çalıştayı” düzenlendi. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın da katıldığı çalıştayda, sağlık okuryazarlığı bilincinin arttırılmasına yönelik yapılanlar ve yapılabilecekler anlatıldı.

Programın açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan ASÜ Rektörü Arıbaş, sağlık hizmetlerinin toplumun tüm katmanlarını yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Böylesi önemli bir konunun pek çok ayrıntıya sahip olduğuna ve ayrıntıların tümünün dikkatle ele alınması gerektiğine vurgu yapan Prof. Arıbaş, “Sağlık çalışanları, politikalar, vatandaşlar, hizmet verilen mekânlar… Bunlar sistemsel işleyişin önemli parametreleri. Konunun tüm muhataplarının sağlık okuryazarlığı bilincini arttırması gerekiyor. Daha verimli bir işleyiş için bütüncül yaklaşımlar kıymet teşkil ediyor” dedi.

Arıbaş, düzenlenen etkinliğin toplumsal fayda bakımından önemli olduğuna da dikkat çekti ve organizasyonun şekillenmesine emek veren herkese teşekkür etti. Çalıştaya Kırşehir protokolünün yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Başkanı Dr. Batyr Berdlkylchev de katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Orhan Koçak, Prof. Dr. Seçil Özkan, Prof. Dr. Toker Ergüder, Dr. İbrahim Uslu ve Dr. Mustafa Örnek, sağlık okuryazarlığı konusunu saha çalışmaları, sosyal medya, sağlık davranışı ve uluslararası örgütler bağlamında anlatan sunumlar yaptılar.

Sunumların ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagilpanelistlere plaket takdiminde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.