Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Sahipli ve sahipsiz hayvanlar ASÜ’de sağlığına kavuşuyor

Sahipli ve sahipsiz hayvanlar ASÜ’de sağlığına kavuşuyor
Aksaray Anadolu AŞ
17 Mayıs 2022 11:37

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde, 2021 yılında bin 845 hasta ve yaralı hayvanın tedavisi yapıldı.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde, 2021 yılında bin 845 hasta ve yaralı hayvanın tedavisi yapıldı.

2020 yılında faaliyetlerine başlayan ve özverili bir ekibin çalışmalarıyla gerek sahipli gerekse sahipsiz sokak hayvanlarının sağlığına kavuşması adına gayret gösteren ASÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, donanımıyla dikkat çekiyor. Lisans ve lisansüstü öğrenciler için eğitim olanakları ve klinik deneyimler sunan hastane, halka açık olma özelliğe yerel ve bölgesel olarak klinik hizmetler veriyor. Bölgede ilk olma özelliğine de sahip olan ASÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde, cerrahi, dölerme ve suni tohumlama, iç hastalıkları, doğum ve jinekoloji, görüntüleme, klinik tanı, aşı ve laboratuvar hizmetleri veriliyor.

– Bir Yılda 513 Adet Farklı Türden Ameliyat Yapıldı –

Hastanede 2021 yılında bin 481’i sahipli, 364’ü sahipsiz olmak üzere toplam bin 845 hayvanın muayenesi ve tedavisi yapıldı. Sahipsiz hayvanların 344’ü Aksaray ve Ortaköy Belediye ekiplerince, 20’si ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince ASÜ’ye getirildi. Hastaneye getirilen hayvanların yüzde 72’sini kedi-köpek gibi eşlikçi hayvanlar, yüzde 20’sini çiftlik hayvanları, yüzde altısını atlar ve yüzde ikisini de yaban hayvanları oluşturuyor. Kuruma getirilen hasta hayvanlardan 513’ü ortopedi, göz, kastrasyon ve diğer türden ameliyatlara alınarak sağlıklarına kavuştu. Aynı dönemde 381 hayvana iç hastalıkları, 381 hayvana genel muayene, teşhis, tanı ve tedavi, 484 hayvana doğum ve jinekoloji, beş hayvana dölerme ve suni tohumlama, 756 hayvana da görüntüleme ve analiz işlemleri uygulandı.

– Protokollerle, Sahipsiz Hayvanlara da Sahip Çıkıyoruz –

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Hayvan Hastanesi’nin hem sahipli hem de sahipsiz sokak hayvanlarının tedavi edilmesi adına önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Aksaray’da tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yaygın olduğunu ve ASÜ Hayvan Hastanesi’nin bu noktada yaptığı çalışmaların sektöre doğrudan katkı anlamına geldiğini dile getiren Şahin, “Bununla birlikte hastanede, bireylerin can dostları olan kedi ve köpek gibi eşlikçi hayvanların tedavileri de yapılıyor. Son yıllarda eşlikçi hayvan besleme eğiliminin artmasıyla hastaneye getirilen sahipli hayvan sayısında önemli bir artışın yaşandığı görülüyor. Öte yandan Aksaray Belediyesi, Ortaköy Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile yaptığımız protokoller kapsamında sahipsiz sokak hayvanları ve yaban hayvanlarının da sağlığına kavuşması için çalışmalar yürütülüyor” dedi.

ASÜ Hayvan Hastanesi hakkındaki detaylı bilgilerle, hasta hayvanların tedavisi için gerekli olan başvuru ve randevu işlemlerine dair bilgilere https://hayvanhastanesi.aksaray.edu.tr/ adresinden erişilebiliyor. (haberaksaray.com/Deniz Kurtoğlu)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.